Foto: Kadrs no video

Nevar noliegt, ka lielai daļai latviešu viena no gaidītākajām un iecienītākajām pavasara aktivitātēm ir kūlas dedzināšana, taču citi šo netikumu aizstāj ar krietni vien noderīgākām izklaidēm – bērzu sulas tecināšanu –, un radošās apvienības Spiediens pārstāvji radījuši humoristisku video, kurā atspoguļota šī populārā nodarbe.

Videoklipā izspēlēta ainiņa, kurā divi sirmi kungi - pilsētnieks un laucinieks - dodas tecināt bērzu sulu, un abiem ir visnotaļ atšķirīgi uzskati, kā tas pareizi būtu jādara, taču viens ir skaidrs - viss process sākas ar cauruma izurbšanu.

Kad sirmie kungi, savā starpā ķildojoties, bērza stumbrā beidzot izurbuši caurumu, tajā tiek ielikta renīte, pa kuru tecēt sulai, taču liels ir pilsētnieka pārsteigums, ka kārotās dziras iegūšanas process ir tik lēns - viņš nespēj noticēt, ka spainis pildās pa vienai pilītei.

Lai sulas tecināšanas process būtu produktīvāks, pilsētas večuks nolemj rīkoties - vispirms viņš nozāģē kokam zaru, un no tā aumaļām sāk līt sula, bet vēlāk viņš secina, ka "jāiet uz pilnu banku", un koku nozāģē pavisam, un tagad viņš priecīgs spriņģo apkārt celmam, kurš burbuļo gluži kā strūklaka.

Kā videoklipa noslēgumā secina laukos dzīvojošais večuks, pilsētas draugam, kurš izgudroja daudz produktīvāku veidu, kā tecināt bērzu sulu, vajadzētu pie viņa atbraukt ciemos tad, kad sāksies bišu sezona jeb medus vākšanas laiks.

Šī sižeta autori ir radošās apvienības Spiediens pārstāvji, kas regulāri uzstājas ar īpašu improvizācijas šovu, kurš veidots vairākās īsās, humoristiskās, iepriekš nesagatavotās etīdēs, kuru galvenās vadlīnijas ietekmē skatītāji.

Šova pamatsastāvā ir vairāki aktieri, taču katrā uzstāšanās reizē tiek pieaicināts arī kāds viesaktieris, kurš parasti ir sabiedrībā populāra personībā. Nākamā izrāde paredzēta 10. aprīlī klubā Godvil, un to ar savu dalību pagodinās arī sociālo mediju eksperts Artūrs Mednis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!