Foto: RIA Novosti/Scanpix

Otrdienas, 6. maija, vakarā Kopenhāgenā notikušajā Eirovīzijas 2014 pirmajā pusfinālā spēkiem mērojās 16 valstu pārstāvji, starp kuriem bija arī Krievijas un Ukrainas izpildītājas.

Pirms pusfināla tika lēsts, ka Krievijas mazajām dvīņumāsām Tolmačevām (attēlā) ir niecīgas izredzes iekļūt finālā politiskās situācijas dēļ - eksperti pieļāva, ka Eiropa ar balsojumu paudīs savu nosodījumu pret Krievijas īstenoto politiku Ukrainā.

Tomēr balsotāji un žūrija lēma citādi - krievu meitenes kvalificējās lielajam finālam, bet brīdī, kad tika paziņota šī vēsts, Eirovīzijas norises vietā atskanēja nosodoša svilpšana un ūjināšana, kas šajā konkursā ir reta parādība.

Pašas māsiņas Tolmačevas un viņu pavadonis - Krievijas estrādes leģenda Filips Kirkorovs - no komentāriem par politiku konkursa norises laikā atturas, bet pievilcīgā ukrainiete preses konferencē norādījusi, ka konflikti agrāk vai vēlāk beidzas, bet mūzika paliek.


Kā vēsta ārvalstu mediji, arī klātienē esošo skatītāju attieksme pret meiteņu izsvilpšanu neesot viennozīmīga - ne viens vien atzinis, ka dvīņumāsas nav atbildīgas par savas valsts politiskajiem soļiem, tāpēc likt viņām atbildēt par valdības kļūdām nav pareizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!