Foto: RIA Novosti/Scanpix
Pazīstamais krievu dzejnieks un dziesminieks Iļja Rezņiks (attēlā) ir ļoti sarūgtināts par to, ka vairums Krievijas estrādes mākslinieku norobežojas no "melnā saraksta", tāpēc sacerējis rūgtuma un naida pilnu dzejoli par šo situāciju.

Jau vēstīts, ka Latvija iebraukšanu valstī liedza Krievijas popmūzikas zvaigznēm Josifam Kobzonam, Oļegam Gazmanovam un Valērijai, tomēr vairums mūziķu par šo tēmu izteikties nevēlas, aizbildinoties, ka viņiem neesot nekāda sakara ar politiku.

Savukārt Rezņiks uzskata, ka viņa pienākums ir kritizēt gan Latvijas valdības lēmumu par minēto mūziķu iekļaušanu "melnajā sarakstā", gan arī Krievijas popzvaigznes, kas aktīvi neaizstāv savus kolēģus.

"Draugi, ovāciju mīļotāji, fonogrammu karaļi, vai tiešām diskrimināciju un atklātu provokāciju zvans neapdullina jūsu dvēs'les?" - savā dzejolī jautā rezņiks.

Pilnu šī dzejoļa tekstu savā Twitter profilā publicējis pazīstamākais krievu advokāts Sergejs Žorins, kurš draudzējas ar daudzām slavenībām un sniedz tām juridiskus pakalpojumus.



"Mana pozīcija ir sekojoša - vai nu tam ir jābūt kopīgam Krievijas delegācijas protestam, vai nu visi savāc čemodānus un aizbrauc no Latvijas. Saprotu, ka daudzi no tā ciestu materiālus zaudējumus, bet attiecībā pret savu tēviju tas vismaz būtu godīgi," intervijā izteicies Rezņiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!