Foto: Privātais arhīvs
Krievijā satraukumu izraisījis kāds neparasts pāris, kas, lai gan formāli skaitās vīrietis un sieviete, dzimtsarakstu nodaļā no ierēdņu puses piedzīvojis nievājošu attieksmi un diskrimināciju.

Topošā sieva ir ļoti "parasta" - viņa ir 19 gadus veca ārzemniece Elisona Bruksa. Taču viņas vīrs ir androgīns - viņš dzimis kā vīrietis Dmitrijs Kožuhlovs, bet labprāt sauc sevi par Alīnu Deivisu, ģērbjas sieviešu drēbēs un uzskata sevi par bezdzimuma būtni.

Tā kā abi jaunlaulātie uz kāzām ieradās līgavu kleitās, "zagsa" darbinieki sāka satraukties, ka Krievijā "laulības tiek slēgtas starp vīrieti un sievieti". Ar šo lietu formāli gan pārim nav nekādu problēmu.

Taču "zagsa" darbinieki sākuši pārmest "ticīgo cilvēku jūtu aizskaršanu", draudot, kā šādā paskatā viņus precību namā nelaidīs. Neraugoties uz aizvainojumiem, laulība tomēr tika reģistrēta.

Krievijas mediji un blogeri nosoda situācijas absurdumu, jo ierēdņi (valsts) bērnu aizsardzības vārdā ir gatavi neieredzēt un diskriminēt jebkuru, kas atšķiras no kopējās masas, jo šajā gadījumā abi cilvēki ir heteroseksuāli - viņi vēlas ģimeni ar vismaz diviem bērniņiem.

Sīkāk par neparastā pāra piedzīvojumiem dzimtsarakstu nodaļā var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!