Foto: Vida Press
Pasauli aizkustinājis fotogrāfes Šarijas Šarminas fotoprojekts, kura ietvaros viņa iemūžinājusi transseksuāļus Bangladešā – tur cilvēkus, kuri pieder "trešajam dzimumam", dēvē par hidžrām.

Ar šo projektu fotogrāfe iecerējusi pievērst sabiedrības uzmanību transpersonu stāvoklim Bangladešā, kā arī Indijā un Pakistānā. Kamēr Rietumu sabiedrība pret tiem, kuri labāk jūtas pretējā dzimuma drēbēs, izturas iecietīgāk, minētajās valstīs viņi ir izstumtie.

"Bangladešās hidžrām gandrīz nav iespējas dzīvot normālu dzīvi. Viņām nav skolu, kur mācīties, tempļu, kur lūgties, un ne valsts, ne privātās organizācijas nevēlas viņas redzēt savu darbinieku rindās," skaidrojusi fotogrāfe, kura pati dzimusi Bangladešā. 

Arī viņai no mazotnes mācīts, ka vīrieši, kuri izvēlējušies būt sievietes, ir mazāk vērtīgi par citiem cilvēkiem, un ka viņu ieradumi, dzīvesveids un izskats ir dīvains un nepieņemams.

Kad fotogrāfe iepazinusies ar Hēnu, viņa aptvērusi, kādos maldos audzināta. "Viņa atvēra man savu dzīvi, padarīja mani par daļu no savas pasaules un palīdzēja saskatīt to, kas patiesībā stāv aiz vārda hidžra," atzinusi fotogrāfe.

Pēc iepazīšanās ar hidžru kopienu, māksliniece nolēmusi viņas iemūžināt un visai pasaulei caur savām fotogrāfijām parādīt tās spēcīgās alkas pēc sievišķības, kas mīt šajos vīriešos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!