Foto: F64

Skaistuma salona BB Binnija īpašniece Binnija Ārberga (attēlā) atklāj, ka skriešana pakaļ frizūru modes tendencēm jau sen vairs nav aktuāla – šobrīd frizieru galvenais ieteikums klientiem ir atrast savu stilu un rūpēties par to, lai galvas rota ir veselīga

„Visus astoņus salona pastāvēšanas gadus apmeklētājiem mācām klientiem vienu lietu - nevajag skriet pakaļ modes tendencēm!

Latvijā mode atpaliek par pusgadu vai pat gadu, un tas neattiecas tikai uz matiem. Kamēr tās vēja pūsmas atnāk pie mums, pasaulē jau ir jauna aktualitāte. Tāpēc mēģināt sekot pasaules frizūru modei Latvijā nav jēgas.

Es pat ieteiktu speciāli izvēlēties to, kas pašlaik nav aktuāls, lai nesanāk tā, kā reizēm ir ar kleitām - aizej uz ballīti, un tur jau trīs tādas pašas priekšā. Ja gribi būt aktuāls, izvēlies frizūru, kura pašam šķiet organiska un atbilstoša.

Piemēram, es pati gadiem nemainu savu sasuku, jo šādi jūtos labi. Un man ir vienalga, ko par to saka eksperti," sarunā ar DELFI Izklaidi zelta padomu frizūras izvēlē dod Binnija.

Viņa uzsver, ka vienmēr aktuāli būs veseli, tīri un sakopti mati. Lai arī tas it kā izklausās vienkārši, paejot labs laiciņš, kamēr cilvēks iemācās kopt savus matus atbilstoši to tipam un sezonai.

„Par matiem ir jārūpējas visu gadu. Vasarā tos jāsargā no saules zem cepurēm vai lakatiem, bet rudenī matiem ir atkal grūti, jo sākas apkures sezona. Radiatori ļoti sausina gaisu un līdz ar to arī matus. Tāpēc matus jābaro un jāmitrina visu gadu," padomu dod eksperte.

Viņa iesaka ikvienam atrast tieši saviem matiem piemērotu kvalitatīvu kosmētiku - šampūnu, kondicionieri un masku, ko jālieto divas reizes nedēļā. „Ja lietosi piemērotu kosmētiku, mati augs griezdamies un spīdēs," iesaka Binnija. Kā lielisku matu atjaunošanas līdzekli viņa iesaka dziļi barojošu maskas procedūru, ko reizi divos mēnešos var veikt frizētavā.

Tāpat regulāri jāapgriež matu gali, lai galvas rota elpotu un atbrīvotos no vecās informācijas. „Matu galos saglabājas vecā informācija, visādas indes," skaidro skaistumkopšanas speciāliste. Tuvojoties aukstajam laikam, jāmeklē cepuri un jāpiedomā par to, lai mēteļu apkakles un šalles nezāģētu paša galvas rotu.

„Ja negrib palikt bez matiem, aukstā laikā obligāti jānēsā cepure, citādi matu saknes tiks apsaldētas, un galvas rota kļūs plānāka. To, kad sākt valkāt cepuri, katrs sapratīs pats. Kā rodas diskomforts, galva jāapsedz, citam sals jau plus piecos grādos, citam vēlāk. Bet mīnus divdesmit grādos staigāt pliku galvu nedrīkst nekādā gadījumā," zelta padomu dod Binnija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!