Foto: Publicitātes foto
Vācijā plašu rezonansi izpelnījusies kāda glezna, kurā mūsu pestītājs Jēzus Kristus attēlots blakus Trešā reiha fīreram Ādolfam Hitleram.

Lai gan glezna Bavārijas pilsētas Hofas Kristus baznīcā karājas jau kopš 1939. gada, tieši pēc pēdējo dienu publikācijām Vācijas medijos kristieši ir satrakojušies un pieprasa Hitleru no gleznas izdzēst.

Baznīcas apmeklētājiem glezna īpašas neērtības nav radījusi, lai gan šī iemesla dēļ Hofas baznīca jau izsenis tikusi dēvēta par Nacistu templi.

Daži apšauba, ka gleznā attēlots fīrers, tomēr vairums ir pārliecināti, ka visas pazīmes ir acīmredzamas - gan zobu birstītei līdzīgās ūsas, gan šķidrie mati uz vieniem sāniem, gan maniakālais skatiens.

Tāpat domā arī bijušais mācītājs Martins Gelkels, kurš Hofas baznīcā daudzu gadu garumā aizvadījis neskaitāmus dievkalpojumus.

"Ir cilvēki, kas mūsu baznīcu sauc par nacistu vietu, bet tā nav taisnība. Jā, mums ir glezna ar Hitleru, taču, lai gan tā gleznota Vācijai skarbos laikos, tajā it nemaz netiek pausta Hitlera glorificēšana.

Tieši pretēji - glezna rāda, ka ir kāds spēks, kas ir stiprāks par Hitleru. Viņš tur nostājies militārā stājā, viens pats, ar impēriskām ambīcijām. Taču Jēzus svēta pazemīgo cilvēku, nevis lepno Hitleru.

Fīrers šeit attēlots maliņā, kā izdzītais, kā trusis pirms kaušanas. Bet Jēzus ir gleznas vidū visā savā varenībā - Jēzus ir uzvarētājs!" gleznas ideju skaidrojis bijušais mācītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!