Foto: Privātais arhīvs

Ekvadorā pēc neveiksmīgas kosmētiskās operācijas mirusi skaistumkonkursa Reina de Duran uzvarētāja – 19 gadus vecā skaistule Katerīna Kando (attēlā).

Kā ziņo portāls Foxnews Latino, pēc uzvaras konkursā pagājušā gada oktobrī jaunā meitene balvā saņēma automašīnu, planšetdatoru un sertifikātu kosmētiskās operācijas veikšanai.

Sākumā Katerīna atteikusies veikt liposakciju (taukaudu atsūkšanu), tomēr konkursa rīkotāji viņu pārliecināja, ka šāda operācija ir nepieciešama.

Kā vēsta portāls, konkursa tiesneši nesāka uzklausīt Kando iebildumus, ka viņa varētu notievēt ar fizisko vingrinājumu palīdzību, un neļāva sertifikātu nodot kādai citai konkursa finālistei.

Kā vēlāk liecinājis mirušās meitenes brālis Daniels Zavela, uz liposakcijas operāciju uzstājis arī pats ķirurgs, kurš viņai regulāri zvanījis uz mājām.

Klīnikas personāls Katarīnas ģimenei paziņoja, ka meitene mirusi no sirds apstāšanās, tomēr ģimenes nolīgtais jurists noskaidrojis, ka nāves iemesls bijis asinsizplūdums galvas smadzenēs.

Tā kā ģimene pieprasīja oficiālu ekspertīzi, ķirurgs tika apcietināts, lai bailēs no soda nepamestu valsti. Mediji neizpauž klīnikas nosaukumu un ārsta vārdu, bet Ekvadoras sociālajos tīklos sākusies kampaņa pret doktoru Gustavo Bēru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!