Protestā pret jaunajām cenām Rīgas sabiedriskajā transportā iesaistīties sāk arī sabiedrībā pazīstami cilvēki. Šova TV zvaigzne uzvarētājs Dzintars Neimanis (attēlā) sociālajos tīklos publicējis video, kurā aicina tautu braukt ar sabiedrisko transportu, nepērkot dārgās biļetes.

Uzfilmētajā video Neimanis ar rupja žesta palīdzību norāda, ko domā par Rīgas satiksmes jaunajiem tarifiem un aicina tautu protestēt pret sistēmu, braucot "pa zaķi". Video jau skatīts gandrīz 10 000 reižu, desmitiem cilvēku ar to dalījušies un izteikuši sajūsmas pilnus komentārus par puiša aicinājumu.

"Esmu students. Tādā ziņā man ir labi, ka dažas pakalpojumu cenas ir palikušas vecajās cenās. Kamēr atjaunošu studenta apliecību, tikmēr nemaksāšu. Taču studijas man tūlīt beigsies, atlaide daudz nedos.

Nemainīgs ir fakts, ka tauta no šīm izmaiņām ir zaudētāja ilgtermiņā.  Viss ir tikai tukši solījumi no Rīgas domes," DELFI Izklaidei savu nostāju atklāj Neimanis.

Puisis atklāj, ka vasarā pārvietojas ar velosipēdu vai automašīnu, taču ziemā allaž bija radis izmantot sabiedrisko transportu. Nu viņš apsver ziemai piemērota auto iegādi, kas būšot lētāk, nekā regulāri pirkt dārgos e-talonus.

"Tagad izskatās, ka lētāk uz cilvēku ir auto. Tāpēc plānoju otra auto iegādi, kamēr arī šajā biznesā cenas nav sākušas augt, pateicoties šīm pārmaiņām," spriež jaunais šovmenis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!