Foto: DELFI

Lietuva, kas Eirovīzijas starptautiskajā dziesmu konkursā piedalās kopš 1994. gada, šogad īpaši rūpīgi nolēmusi izvēlēties savu "eirodziesmu" un tās izpildītājus, tādējādi palielinot savas iespējas konkursam deliģēt tiešām labāko no labākajiem.

Jau pērn lietuvieši dziesmu un tās izpildītāju izvēlējās atsevišķi, bet šogad atlases kritēriji kļuvuši stingrāki, bet konkursa process - sarežģītāks.

Cīņa par labākās dziesmas un izpildītāja titulu sākās 3. janvārī, kad pirmajā pārraidē tikās 12 izpildītāji, no kuriem deviņi nākamajās nedēļās viens pēc otra no cīņas tika izslēgti. Arī no 12 atlasē iekļuvušajām dziesmām deviņas tika atsijātas. 

Valentīna dienā lielā cīņa noslēdzās - trīs dažādi izpildītāji katrs nodziedāja trīs finālā iekļuvušo dziesmu versijas, un tapa zināms, ka uz Eirovīziju lietuvieši brauks ar dziesmu This Time.

To, kurš no lielajā finālā iekļuvušo izpildītāju trijnieka - Mia, Monika Linkaite vai Vaidas Baumila (visi trīs attēlā) - brauks uz Vīnē notiekošo Eirovīziju 2015, noskaidros 21. februārī.

Lietuvieši arī atraduši veidu, kā izvēlēto delegātu atbalstīt - marta sākumā nacionālajā televīzijā tiks pārraidīts uzvarētāja atbalsta koncerts, un klausītāji un skatītāji varēs ziedot līdzekļus, lai izpildītājs varētu labāk sagatavoties braucienam uz Vīni.

To, kura dziesmu un izpildītājs Latviju šogad pārstāvēs starptautiskajā dziesmu konkursā un mērosies spēkiem ar Lietuvas izvēlēto izpildītāju lielā konkursa otrajā pusfinālā, uzzināsim jau svētdien, 22. februārī, kad noslēgsies muzikālais konkurss Supernova 2015.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!