Tiem, kuri noskatījušies par kino dižpārdokli strauji kļuvušo filmu Fifty Shades of Grey, atmiņā noteikti palikusi arī Elijas Gouldingas izpildītā dziesma Love Me Like You Do no erotiskās drāmas skaņu celiņa.

Tagad kāds īpaši muzikāls latvietis tai radījis savu versiju, izpildot kompozīciju uz obojas. Kaverversijas autors un izpildītājs ir Toms Ābelis, kurš šobrīd dzīvo Maltā. 

Obojas spēli viņš sācis apgūt pamatskolas laikā Emīla Dārziņa mūzikas skolā, bet pēc 9. klases viņš mūziku pametis. Pirms četriem gadiem, jau dzīvojot Maltā, viņš atsācis šī sarežģītā instrumenta spēlēšanu.

"Tad arī sāku taisīt pirmās kaverversijas. Tā kā atsauksmes bija labas, un YouTube fani gribēja vēl, izdomāju atsākt taisīt videoklipus un darīt to nedaudz profesionālāk. Tāpēc arī izvēlējos šī brīža apspriestāko un pasaules mūzikas topus iekarojušo dziesmu," DELFI Izklaidei skaidro Toms.

Viņš ar obojas spēli nodarbojoties profesionāli, spēlējot orķestros, kāzās, ballītēs un dažādos citos pasākumos. Tāpat viņš ar savām kaverversijām izklaidējot tūristus, bet viņa plānā ir arī sākt rakstīt savas kompozīcijas.

"Mūsdienās instrumentālā mūzika ir ļoti populāra, un oboja ir brīvais lauciņš, jo šo instrumentu spēlēt ir diezgan grūti," stāsta Toms, kuram gan dziesmas Love Me Like You Do iemācīšanās un ierakstīšana aizņēmusi vien divas stundas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!