Foto: DELFI
Pēc Latvijas galvenā ballīšu zvēra Raivja Raspopova (attēlā) straujajiem panākumiem fitnesa zālē tauta sāk pastiprināti interesēties par to, kā viņam tas izdevies. Raspopovs atklāj – ne mazāk svarīgs par darbu sporta zālē ir uzturs. Un viņam ir sava īpašā recepte gardiem olbaltumvielu kokteiļiem.

"Mans rīts tagad sākas ar gardu olbaltumvielu kokteili. Tā galvenā pamatsastāvdaļa ir Skyr Islandes jogurts, kam seko piedevas: divi banāni un ledus, lai kokteilis būtu vēsāks un baudāmāks," DELFI Izklaidei recepti atklāj Raspopovs.

Visas sastāvdaļas tiek saliktas blenderī, kur tiek sablendētas vienā masā, ko pēc tam var izdzert kā kokteili. Jaunais fitnesa censonis jau iepriekš uzsvēris, ka nekādus pulverīšus, lai audzētu muskuļu masu, nelieto - viņš atklājis šo kokteili kā dabīgu un veselīgu alternatīvu ķīmiskiem pulveriem.

"Islandes jogurtu izvēlos, jo tas nesatur taukus un ir bagāts ar olbaltumvielām - 11 grami olbaltumvielu uz 100 gramiem jogurta. Savukārt banānos ir daudz ogļhidrātu, ka arī tie veicina ūdens izdalīšanos un stiprina muskuļu tonusu.

Kokteilis ir elementāri pagatavojams un sanāk ļoti gards un baudāms. Šādu kokteili dzeru divas reizes dienā - no rītiem un divas stundas pirms vakariņām," stāsta Raspopovs. Savukārt pirms miega viņš gatavo kokteili no vājpiena biezpiena.

"Sablendēju 0.5% biezpiena paciņa, divas olas un divus banānus. Vājpiena biezpienā ir maz tauku un daudz olbaltumvielu, lietoju to uz nakti jo vājpiena biezpienā esošās olabaltumvielas organismā uzsūcas lēni," viltību atklāj jaunais muskuļkalns.

Papildus īpašajiem kokteiļiem Raspopovs ikdienas uzturā lieto rīsus, griķus, makaronus un mērces ar vistas fileju vai malto gaļu. "Šos produktus izvēlos, jo tie ir bagāti ar olbaltumvielām un ogļhidrātiem.

Pēc treniņa dzeru Piena spēku, jo anaboliskā posma laikā labāk olbaltumvielas uzņemt šķidrā veidā.

Pa dienu biznesa dēļ bieži vien sanāk būt ārpus mājās, tad es labprāt izvēlos paēst kafejnīcās vai restorānos. Nereti sanāk pieēsties tā, ka netieku nost no krēsla, jo pasūtīts ir daudz, un viss ir garšīgs. 

Ilgākā maltīte man ir bijusi divu stundu garumā  kad pasūtīju vistas salātus, pusmetru cūkas ribiņas ar kartupeļiem un saldo," stāsta Raspopovs. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!