Foto: Vida Press
Mūsdienās savam veselības stāvoklim un fiziskajai formai iespējams sekot līdzi ar dažādu viedtālruņa aplikāciju un citu tehnoloģiju palīdzību, un beidzot radīta ierīce, kas analizē pirdienus. Tās izgudrotāji ir pārliecināti, ka nelāgās gāzītes satur ļoti noderīgu informāciju.

Mazā ierīce, kurai dots nosaukums CH4, paredzēta valkāšanai bikšu aizmugurējā kabatā. Pirdienu sensora cena varētu būt aptuveni 110 eiro, un tiem, kas šo brīnumu kādreiz iegādāsies, nenāksies vilties - gāzes tiks izanalizētas pēc pilnas programmas.

vēsta ierīces izgudrotāji, pirdienu sensora darbības princips esot gaužām vienkāršs - tās lietotājs piefiksē, ko viņš katrā ēdienreizē notiesājis, savukārt ierīce izanalizē palaistās gāzītes. Noskaidrots, ka normālos apstākļos cilvēks dienā nobezdas vidēji 13 reizes.

Ierīce, protams, ir piesaistīta viedtālruņu aplikācijai, kurā lietotājam tiek sniegti dati par viņa pirdieniem. Tāpat tehnoloģija pēc izanalizētajām gāzēm to palaidējam sniedz padomus, kā mainīt vai uzlabot ēšanas paradumus.

"Es tiešām esmu pārliecināts, ka CH4 ir risinājums daudzām ikdienišķām problēmām, par kurām cilvēkiem ir kauns runāt," pavēstījis idejas autors un Ņujorkā dzīvojošs students Rodrigo Narciso.

Tiesa, pagaidām students ģeniālo ideju par pirdienu sensoru ražošanu ir atlicis uz nenoteiktu laiku, jo viņam vairāku mēnešu laikā tā arī nav izdevies atrast investorus, kas vērienīgajā projektā vēlētos ieguldīt naudu.

CH4 from Rodrigo Narciso on Vimeo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!