Foto: Privātais arhīvs

Svaiga gaisa un vitamīniem bagātas pārtikas trūkums telekanāla RīgaTV24 unikālajā šovā Misija Marss darījuši savu. Vienu no dalībniekiem nācies izlaist no stilizētā kosmosa kuģa, lai nogādātu ārstniecības iestādē un veiktu viņam operāciju.

Pagājušajā nedēļā sociālā eksperimenta telpās galvenais temats dalībnieku vidū bija komandas veselības stāvoklis. Pēc Hasias un Ro Grīna (attēlā pa kreisi) ilgstošās sūrošanās par sliktu pašsajūtu stilizētajā "kosmosa kuģī" izņēmuma kārtā ielaisti dakteri.

Veselības centra 4 ārsti abiem veica analīzes. Kamēr Hasiai pieticis vien ar medikamentu izrakstīšanu, Ro Grīnu nācies nogādāt veselības centrā, kur viņam tika veikta operācija.

"Skābekļa un vitamīnu trūkuma dēļ Ro bija strauji pazeminājusies imunitāte un izveidojies strutojošs augonis, kurš bija steidzami jāoperē," DELFI Izklaidei skaidro šova veidotāji.

Ro izņēmuma kārtā ļauts uz operācijas laiku atstāt "kosmosa kuģi". Pret šādu pavērsienu gan skatītāji, gan Ro kolēģi izturējušies saprotoši. "Lai cik vērienīgs sociālais eksperiments arī tiktu veikts, veselība ir galvenā," uzsver šova veidotāji.

Pēc šī pavērsiena atkārtoti pārskatīta jauno "kosmonautu" ēdienkarte, un uztura speciālisti tajā izdarījuši pamatīgas korekcijas. Jaunieši, kuri līdz šim pārtika no makaroniem un rīsiem, nu tiek lutināti ar olām, zaļumiem, veselīgām putrām, bet skatītājiem ir iespēja saviem mīluļiem sūtīt dažādus gardumus.

Kā atklāj šova veidotāji, šis pavērsiens jau liek izdarīt pirmos secinājumus par to, cik grūts nesagatavotiem ceļotājiem varētu būt brauciens uz planētu Marss nākotnē. Jau pēc divām nedēļām slēgta tipa telpā sākotnēji pilnīgi veselajiem jauniešiem radušās veselības problēmas.

Misija Marss veidotāji uzsver, ka grūti paredzēt, kas ar jauniešiem notiks tālākajos vairāk kā sešos mēnešos, un tieši tāpēc šovs ir tik intriģējošs un zinātniski nozīmīgs.

Misija Marss pārbauda, vai iepriekš nesagatavotam cilvēkam ir pa spēkam nokļūt līdz planētai Marss. 200 dienas 80 kubikmetru telpā - tieši tik ilgs ir lidojums, lai sasniegtu ceturto planētu no Saules - Marsu.

Sociālais eksperiments skatāms katru darba dienu 15:00, 20:00 un 22:00 tiešraidēs RīgaTV 24, savukārt 24 stundu tiešraide baudāma mājaslapā MisijaMarss.lv .

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!