Foto: Privātais arhīvs

Pazīstamā dziedātāja Katy Tindemark (attēlā) 1. oktobrī devās uz Parīzi, cerot tur nosvinēt savu 27. dzimšanas dienu. Iecerētais skaistais ceļojums izvērtās par ļaunāko murgu, kad māksliniecei uzklupa varmāku banda.

"Savu 27. dzimšanas dienu neplānoju svinēt vispār. Bet tagad gan to nekad neaizmirsīšu. Tikai dažas dienas pirms svētkiem draugs uzaicināja mani aizlidot uz Parīzi, lai nosvinētu dzimšanas dienu tur," sarunā ar DELFI Izklaidi atceras Tindemark.

Parīzē abi ieradušies trīs stundas pirms pusnakts. "Uzreiz aizgājām uz populāru vietu Parīzē Monmartre. Tur pulcējās daudzi mūziķi. Sanāca pat uzspēlēt un uzdziedāt kopā. Satikām daudzus jaukus cilvēkus," atceras dziedātāja.

Taču ap diviem naktī viss mainījies. "Kādi no puišiem, kuri ar mums bija tik laipni, izrādījās ne tik jauki. Savādākais ir tas, ka ne es, ne mans draugs nevaram atcerēties, kas notika apmēram no pulksten vieniem līdz trijiem naktī.

Visu nestāstīšu, nav diez ko patīkami. Atceros, kad viņi aizbēga, man draugs bija bez samaņas vēl dažas stundas. Es sapratu, ka mums nozagtas mantas, šoka stāvoklī lūdzu palīdzību frančiem, kuri nesaprata angļu valodu.

Tā bija kaut kāda veiksme, jo pēkšņi ieraudzīju policijas mašīnu. Policisti bija ļoti operatīvi, pēc minūtēm 20 aizturēja zagļus," baisās nakts notikumus atceras Tindemark.

Pēc tam gan iecerētās pilsētas apskates vietā 18 stundas nācies pavadīt policijas iecirknī, kur cietušie izjautāti, un slimnīcā, kur veikti izmeklējumi pēc uzbrukuma.

"Visu, izņemot naudu, dabūjām atpakaļ. Mūs palaida tika pēc septiņiem vakarā. Paspējām pat aizbraukt uz Eifeļa torni un tomēr ar šampi atzīmēt manu dzimeni uz torņa augstākā stāva. Tāda nu bija mana 27. dzimšanas diena.

Apzinos, ka varēja būt daudz, daudz trakāk. Bet tā man ir tikai pāris zilumi, un neaizmirstamas ne jau tās patīkamākās emocijas," stāsta Tindemark.

Ceļotāji vēl paspējuši apmeklēt arī Luvras muzeju, kur tā arī nav atraduši leģendāro Leonardo Da Vinči Džokondu. "Bijām arī Parīzes Dievmātes katedrālē. Nepaspējām apmeklēt blūza klubu, ko ļoti gribējām.

Parīzē ir ļoti skaisti, bet tagad es baidos atrasties tur, jo ir daudz kriminalitātes," pie skarba secinājuma nonākusi Tindemark.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!