Foto: RIA Novosti/Scanpix

Jau apritējuši četri mēneši, kopš zemes klēpī guldīta populārā Krievijas skatuves māksliniece Žanna Friske, bet viņas ģimene vēl aizvien turpina risināt nesaskaņas.

Pēc Friskes nāves masu mediju un sabiedrības uzmanības centrā nonāca dziedātājas mīļotais vīrietis Dmitrijs Šepeļovs un viņa nesaskaņas ar Žannas tuviniekiem - Friskes vecāki un Dmitrijs nespēja vienoties par mazā Žannas dēliņa Platona audzināšanu, tāpat konfliktus radīja nauda.

Turpinot šķetināt sarežģītās Šepeļova un Friskes ģimenes attiecības, Krievijas mediji vēsta - tagad skandālā ierauts arī palīdzības fonds Русфонд, kas bija iesaistīts līdzekļu vākšanā Friskes ārstēšanai.

Tā pārstāvji paskaidrojuši, ka tie vairāk nekā 25 miljoni rubļu, kurus Friskes fani un citi labvēļi bija saziedojuši iemīļotās dziedātājas ārstniecības izdevumiem, savulaik ir pārskaitīti uz Žannas privāto bankas kontu.

Pēc dziedātājas nāves pieeja šim kontam esot gan Šepeļovam, gan Friskes vecākiem - pirms tam fonds ir saņēmis detalizētas atskaites par izdevumiem, un tie liecina, ka pēc Friskes došanās mūžībā bankā atradušies vēl aptuveni 20 miljoni.

Kopš 15. jūlija fondam par līdzekļu tērēšanu vairs nekādas informācijas neesot.

Ģimenes locekļu teiktais ir pretrunīgs - Friskes tēvs Vladimiris vairākas reizes intervijās uzsvēris, ka šo naudu tērē Šepeļovs, bet Dmitrijs šos pārmetumus noraidījis.

"Vienīgais, ko es varu teikt šī stāsta sakarā - man nav pieejas Žannas līdzekļiem," Dmitrijs skaidrojis izdevumam Комсомольская правда.

Tiem, kurus satrauc, kur palikusi saziedotā naudu, Šepeļovs ieteicis to pajautāt Friskes ģimenei.

"Es nevaru runāt viņu vārdā. Cik man ir zināms, saskaņā ar vienošanos visus līdzekļus vajadzēja atgriezt fondam. Man šiem rēķiniem nav pieejas, jo Žannas konts šobrīd ir viņas ģimenes rīcībā.

Mana principiālā pozīcija ir tāda: ja nauda palika pāri, tā ir jāatdot tiem, kuriem tā tiešām ir nepieciešama," Krievijas mediji citē Šepeļova teikto.

"Nevajag jaukt tos, kuri varēja šo naudu lietots, un tiem, kuri ir tās mantinieki. Platons ir mantinieks, bet viņš nevar šo naudu tērēt, jo ir tikai divarpus gadus vecs. Es kategoriski iebilstu, ka nauda tiks iztērēta kam pagadās - tā ir jānovirza labdarbībai," savu nostāju skaidrojis Friskes dzīvesbiedrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!