Foto: Privātais arhīvs

Aizvadītā gada rudenī lielu sabiedrības un mediju interesi izpelnījusies talantīgā hiphopa dejotāja Baiba Klints (attēlā). Video, kuros meitene atrāda savas prasmes, sajūsminājuši daudzus – arī tādus šovbiznesa spīdekļus kā reperis Eminem un amerikāņu dziedātājs Kriss Brauns. Talantīgā meitene sniedz padomus, kā uzturēt sevi labā formā.

"Šajā jautājumā es varētu ļoti izpausties, jo dejošana un fiziskās aktivitātes iet roku rokā. Lai pilnvērtīgi un efektīvi dejotu un izturētu slodzi, ir jābūt piemērotai fiziskajai sagatavotībai, tāpēc es ik rītu veicu nelielus vingrinājumus, kas palīdz man sevi uzturēt formā, nostiprināt ķermeņa kontroli un padarīt mani par spēcīgāku un labāku dejotāju.

Ik pa laikam arī skrienu vismaz vienu stundu svaigā gaisā. Tas paaugstina manu izturību. Kad sanāk, apmeklēju arī sporta zāli, lai nostiprinātu muskulatūru. Kad esmu Latvijā, apmeklēju arī bikram jogu, kas man sniedz fleksibilitāti un lokanību.

Kā sacīt jāsaka - esmu fiziski ļoti aktīva, kas kopā ar dejošanas nodarbībām un veselīgu pārtiku un ēdienkarti sniedz pilnu kompletu manam dzīvesveidam. Un, protams, smaids un pozitīvisms ir neatņemama mana ikdienas sastāvdaļā," sarunā ar DELFI Izklaidi savos padomos dalās Baiba.

Kā stāsta dejotāja, fiziskās aktivitātes no rīta viņai palīdz noskaņoties produktīvai dienai, un tās uzlabo garastāvokli. Viņas iecienītāko vingrojumu sarakstā ir pietupieni, "planks" jeb balsts uz apakšdelmiem, vēderpresīšu veikšana un vingrojumi roku un kāju veiklībai.

Baibas ikrīta rituāls ir arī tējas un smūtiju dzeršana. Turklāt meitene uzturā nelieto gaļu. To savā ēdienkartē viņa aizstājusi ar citiem uzturvielām bagātiem produktiem.

"Katru rītu sāku ar mačas tēju, augļu smūtijiem, kam pievienoju hlorellu, čia sēklas, linsēklas un klijas. Jau divus gadus savā uzturā nelietoju gaļu, bet negribu pamudināt citus dejotājus pēkšņi kļūt par veģetāriešiem, jo ir jāpiemeklē produkti, kas aizvieto tās uzturvielas, kas tiek zaudētas un sniedz pilnvērtīgu, sabalansētu uzturu.

Es bez gaļas jūtos lieliski, un mans ķermenis ik dienu ir gatavs slodzei un aktivitātēm. Ja jautā, bez kā es nevaru iedomāties savu ikdienu, tā ir tēja - zaļā, baltā, kumelīšu, zālīšu sajaukums. Tā ir ''must to have'' katru dienu, visas dienas garumā. Savukārt vingrinājumi uzlabo garastāvokli un ir labākais un efektīvākais ceļš uz augstu un radošu darbspēju, skaistuma un jaunības saglabāšanu," pārliecināta Baiba.

Noslēgumā dejotāja piebilst, ka rūpes par ķermeni vienmēr attaisnojas, un viņa citiem iesaka savu miesu lutināt. "Tavs ķermenis ir tavs instruments, rūpējies par to, iesildies, atsildies, pabaro to ar veselīgu pārtiku, kas ļauj tam pilnvērtīgi darboties, funkcionēt, un tu redzēsi, kā tas staro un ļauj tev izbaudīt ik soli, ik kustību," padomus sniedz Baiba.

Ar Baibas deju video iespējams iepazīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!