Foto: DELFI
Pašmāju talantu šovos plašāku atpazīstamību iemantojušies vokālais pedagogs Edgars Kramiņš (attēlā) nekad nav vairījies no tiešas kritikas. Tiesa, ne vienmēr viņa skarbie vērtējumi tiek uztverti ar sapratni, un radušies dažādi konflikti, bet nu nonācis līdz tiesas zālei.

DELFI Izklaidi informēja Kramiņa kunga pārstāvis, trešdien, 20. janvārī, Cēsu rajona tiesa izskata vokālā pedagoga prasību pret žurnālistu Sandri Vanzoviču un izdevniecību Mediju Nams par goda un cieņu aizskarošu ziņu atsaukšanu.

Materiālu kompensāciju gan Kramiņš nevēlas - šo prasību viņš uzskata "par principa un taisnības lietu, kas vērsta pret dzeltenās preses visatļautību".

"Kramiņš uzskata, ja šādi nerīkotos, tad necienītu pats sevi un būtu nodevis tos morālos kritērijus, kurus pats vienmēr cildinājis," teikts viņa pārstāvja izplatītajā paziņojumā.

Vokālais pedagogs lūdzis tiesu atzīt, ka raksti izdevumos Vakara Ziņas un Neatkarīgā Rīta Avīze (NRA) ir aizskāruši viņa un Latvijas Nacionālās Skolotāju savienības (LNSS) godu un cieņu, un uzlikt par pienākumu izdevniecībai atsaukt apmelojošo informāciju, publicējot atvainošanos un viņa atklāto vēstuli.

Kramiņa publiskajā paziņojumā nav precīzi norādīts, kādas ziņas kļuvušas par iemeslu tiesas darbiem.

"Kramiņa kritika, pret kuru vērsās Vakara ziņas un NRA, bija adresēta personai, kura bez izglītības un pietiekamas profesionālās sagatavotības pretendē uz skatuves mākslinieces statusu.

Kritikā analizēts tikai tas, kas tika rādīts uz skatuves plašai publikai, un netika ietverta nekāda aizkulišu informācija. Tāpēc Kramiņš uzskata, ka goda un cieņas aizskārums skar viņa profesionālo darbību, jo tiek apšaubīta viņa kompetence," teikts paziņojumā.

Tas liek domāt, ka par strīda iemeslu kļuvis Vakara Ziņu raksts pērnā gada martā - ar vāka tekstu "Prezidenta amata kandidāts Kramiņš pazemo un ņirgājas par divu bērnu māti dziedātāju Stafecku" tika pieteikts raksts, kurā bija vētīta Kramiņa kritika par Stafeckas sniegumu un sabiedrības reakcija uz viņa skarbajiem vārdiem, kas likusi daudziem apšaubīt vokālā pedagoga ētikas normas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!