Foto: DELFI

Grupas Astro`n`out līdere Māra Upmane-Holšteine un viņas vīrs Jānis jeb dziesminieks Goran Gora ir spilgts piemērs tam, ka bērniņa laišana pasaulē nekādi netraucē turpināt kāpt pa karjeras kāpnēm. Pāris audzina gadu un deviņus mēnešus veco Ronju (visa ģimene attēlā), bet tas netraucē vecākiem iekļūt gada vērtīgāko dziesmu izpildītāju piecpadsmitniekā.

Kamēr daudzi citi dziedātāji uz jautājumiem par to, kāpēc nelaiž pasaulē atvasītes, atrunājas, sakot, ka nevar atļauties pazust no muzikālās aprites, Upmaņu-Holšteinu pāris ir uzskatāms apliecinājums šo atrunu muļķīgumam.

Lai gan mazajai Ronjai vēl nav pat divi gadiņi, viņas vecāku karjeras turpina plaukt un zelt. Katrs ar savu muzikālo projektu - Māra ar Asto'n'out, bet Goran Gora duetā ar Aiju Andrejevu - iekļuva Muzikālās bankas gada vērtīgāko dziesmu piecpadsmitniekā.

Konkursa finālā Ventspilī katrs no viņiem sniedza lielisku skatuves šovu, paralēli aizkulisēs auklējot mazo Ronju.

"Ja labi grib, var izdomāt, kā turpināt darboties pēc bērniņa piedzimšanas, visu apvienot. Skumji, ja ir jāizvēlas," sarunā ar DELFI Izklaidi uzsver Māra. Māksliniece uzskata, ka cilvēkam, kuram sirdij tuvs tas, ar ko viņš pelna naudiņu, nav jāuztraucas par to, ka bērna piedzimšana viņu kaut kādā veidā izstums no profesionālās aprites.

"Jautājums ir, kāda ir karjera. Ja karjera ir tāda, kas ir arī sirdij, cilvēks vienmēr atradīs iespēju to apvienot ar ģimenes dzīvi. Ja karjera tīri naudas dēļ, varbūt tas nāks grūtāk. Katrs izdara savas izvēles," uzskata jaunā mamma.

Māksliniece uzsver, ka, ja mamma izvēlas turpināt karjeru drīz pēc bērniņa piedzimšanas, ļoti nozīmīga ir jaunā tēva attieksme. Svarīgi, lai vīrietis viņu atbalstītu, iesaistoties bērniņa audzināšanā.

"Es varu turpināt visu ko tieši pateicoties varonīgajam tētim. Viņš ļoti daudz un forši pavada laiku ar bērnu. Es pat izbraukāju uz Dānijas meistarklasēm, tikmēr Ronja ar tēvu staigāja pa pilsētu," savam vīram un meitiņas tēvam paldies saka Māra.

Māksliniece uzsver, ka nevajag kautrēties lūgt palīdzību mazuļa pieskatīšanā radiem un draugiem - tuvinieki tikai priecāsies, turklāt bērniņš izaugs sabiedrisks.

"Iesaistām Ronjas audzināšanā tos, kuri ļaujas. Ronja braukusi man līdzi uz Dāniju arī ar manu mammu. Viņai ir daudzas aukles, ieskaitot arī Astro'n'out menedžerīti, kuras suns ir viņas labākais draugs," stāsta Māra.

Mūziķu pāris ņem meitiņu līdzi uz koncertiem, kam ir gan savi plusi, gan mīnusi. Pozitīvais ir tas, ka mākslinieku atvasei, kurai jau tagad ļoti patīk dejot un ir laba ritma izjūta, vienmēr ir interesanti vērot mammas un tēta uzstāšanās.

"Arī jāšķiras nav uz ilgu laiku, bet tajā pašā laikā nevar noliegt - fokusu viņa mazliet tomēr atņem. Piemēram, šajā brīdī (rit Muzikālās bankas fināla koncerts) esmu nogurusi skriet viņai pakaļ.

Es gribētu iet paēst, bet vienam citam cilvēkam ir citi plāni," mīļi smejoties emocijās dalās Māra. Kamēr citi mūziķi atvelk elpu starp mēģinājumiem un koncertiem, viņi atslābt nedrīkst - mazā Ronja ir enerģijas pilna.

Taču Upmaņu-Holšteinu pāris ir tikai par ģimeniskām vērtībām - Māra atklāj, ka pēc kāda laika noteikti vēlēsies laist pasaulē vēl kādu mazulīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!