Foto: Publicitātes foto

Pirmā konkursa Supernova 2016 tiešraide aizvadītās nedēļas nogalē internetā skatīta divreiz vairāk nekā pagājušogad, un tiešraides laikā mikroblogošanas vietnē Twitter ar tēmturi #ltvsupernova veikti vairāk nekā 3000 ierakstu, informēja Latvijas Televīzijas komunikācijas speciāliste Digna Škapare.

Lielākā daļa no ierakstiem mikroblogošanas vietnē Twitter bijuši ne tikai angļu, bet arī spāņu, franču un citās valodās.

Sociālā tīkla Twitter lietotāji pauduši gan asu kritiku, gan izteikuši apbrīnu un komplimentus. Par Twitter favorītu kļuva Justs Sirmais, kas atspoguļojās arī balsojumā, viņš ar vairāk nekā 2800 balsīm apsteidza tuvākos sekotājus – grupu Catalepsia, kas kvalificējās pusfinālam, skatītāju balsojumā ierindojoties otrajā vietā.

Supernovas ārzemju fanu pulkam šogad pievienojušies simtiem mūzikas mīļotāju, kas ne tikai klausījās un vērtēja, bet arī aktīvi komentēja Latvijas progresu un izredzes šogad Stokholmā, kur notiks kārtējais Eirovīzijas dziesmu konkurss.

Jau ziņots, ka aizvadītajā svētdienā tika noskaidroti pirmie četri konkursa Supernova 2016 pusfinālisti. No skatītāju balsojuma tālāk tika Justs un grupa Catalepsia, savukārt žūrija izvēlējās Ivo Grīsniņu-Grīsli un Martu Grigali.

Nākamie četri pusfinālisti tiks noskaidroti jau svētdien, 14. februārī, pulksten 21.25, kad norisināsies otrā Supernovas atlases tiešraide, kas būs skatāma gan Latvijas Televīzijas 1. kanāla ēterā, gan konkursa mājaslapā.

Konkursantu sniegumu vērtē žūrija, kurā darbojas Guntars Račs, Ieva Kerēvica, Kaspars Roga un Intars Busulis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!