Foto: Red Bull Content Pool

Pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonas astotā posma "Tet Rally Latvia" rīkotāji aprīlī pakāpeniski izziņoja visus 20 ātrumposmus, pa kuriem trauksies jaudīgās "Rally 1" klases automašīnas.

No 18. līdz 21. jūlijam Latvija kļūs par 37. valsti, kura kaut reizi uzņēmusi 1973. gadā dibinātā FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posmu. "Tet Rally Latvia" būs pasaules čempionāta 2024. gada sezonas astotais posms – pirms viesošanās Talsos un Talsu novadā – pasaules ātrākās rallija ekipāžās būs apciemojušas arī rallijus Montekarlo, Zviedrijā, Kenijā, Horvātijā, Portugālē, Itālijā un Polijā.

Oficiāli publiskotas "Tet Rally Liepāja" ātrumposmu kartes. Tajā redzami ceļi, ka kuriem pilnā ātrumā trauksies augstākā līmeņa rallija piloti.

18. jūlija rītā visas sporta mašīnas būs servisa parkā Liepājā, kur vispirms būs "shakedown" ātrumposms agri no rīta. Kad tas beigsies, visas automašīnas uzkraus uz auto vedējiem, un tās tiks vestas uz Rīgu, kur risināsies oficiālās atklāšanas procedūras. Pēc tam 18. jūlija vakarā Biķernieku trasē notiks pirmais ātrumposms, kas būs unikāls ar to, ka skatītāji daudz labāk varēs redzēt mašīnas darbībā.

19. jūlijā WRC mašīnas agri no rīta sāks traukties pa Tukuma novada ceļiem. Pēc pirmā ātrumposmu veikšanas reizes, ekipāžas dosies uz Talsu novadu, lai pēcāk atgrieztos Tukuma pilsētā. Tad risināsies vēl divi ātrumposmi pa Talsu novada ceļiem. Vēl arī trīs ātrumposmi ("Pilskalns", "Snēpele" un "Īvande") notiks Kuldīgas novadā.

Savukārt 20. un 21. jūlijā rallijs risināsies Liepājas apkaimē. Sestdien būs ātrumposmi "Vecpils", "Podnieki", "Dinsdurbe" un Liepājas pilsētas posmu. Svētdien sacensības noslēgsies ar "dopiem" Krogzemji un "Mazilmāja".

"Ko nozīmē veiksmīgs WRC posms? Pirmkārt, augstākā līmeņa sportiskos koncepciju - dažādības un izaicinājumu pilns, ietverot dažādus Latvijas reģionus, no galvaspilsētas Rīgas līdz rallija pilsētai Liepājai, Baltijas jūras krastā. Tas Latvijai ir. Otrkārt, augstākā līmeņa organizāciju. Labi strukturēta, profesionāla komanda, kura jau daudz ir sasniegusi Eiropas rallija čempionātā un rallijkrosā. Arī tā Latvijai ir. Treškārt, aizrautīga līdzjutēju bāze – esam droši, ka Latvijas fani radīs īpašu atmosfēru, un daudzi fani pievienosies arī no kaimiņvalstīm. Rakstīsim vēl vienu veiksmes stāstu kopā. Uz tikšanos Latvijā," par Latvijas posmu sacīja "WRC Promoter" vadītājs Jona Zībels.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!