Foto: LETA

Lai arī pazīstamajam mūziķim Jurim Kulakovam (attēlā) pēc smagas saindēšanās ar alkoholu ārsti aizlieguši pat tuvoties "zaļā pūķa" pudelei, mākslinieks šo padomu izlēmis neņemt vērā. Viņš turpina katru dienu izdzert pa pudelei vīna.

"Es pats šo to sajēdzu no medicīnas, iespējams, es būtu labs ārsts. Ķīmijā, bioloģija un matemātikā biju teicamnieks. Te ir runa par ķermeņa fizioloģiju un šūnu atmiņu: ja cilvēks gadiem pieradis lietot alkoholu, to nedrīkst kā ar nazi nogriezt.

No alkohola jāatsakās līgani, nedrīkst tā radikāli. Ja organisms pieradis, ka viņā gadiem ir konkrētas vielas, to trūkums var būt šoks organismam.

Esmu pieredzējis gadījumu, kad manās rokās ar infarktu nokrīt man tuvs draugs. Tieši tā iemesla dēļ, ka bija izlēmis dzeršanu nogriezt kā ar nazi," sarunā ar DELFI Izklaidi savu izvēli skaidro Kulakovs.

Šo iemeslu dēļ viņš izlēmis ignorēt ārstu liegumu lietot alkoholu pēc toksiskā hepatīta pārciešanas. Tiesa, ikdienas grādīgās dziras patēriņu Kulakovs esot pamatīgi ierobežojis. "Alkoholu lietoju ārkārtīgi minimāli. Izdzeru vien pudeli vīna dienā," atklāj mākslinieks.

Ārsti par viņa lēmumu neesot sajūsmā. Kā atklāj Kulakovs, par vīnu esot visai pretrunīgi viedokļi, bet viņš atzinis šo dzērienu par labāko izvēli, pamatojieties pats uz savām zināšanām par vīrieša ķermeņa fizioloģiju.

"Vīrieša kuņģī ir fermenti, kuri šķeļ alkoholu, sievietēm tā nav. Tas nozīmē, ka ne tikai aknām jātiek ar to galā," izskaidro Kulakovs. Viņš apzinās, ka tagad svarīgi aprobežoties ar paša noteikto pudeli dienā un neieslīgt pārspīlējumos. Šajā sakarā viņu glābj darbs.

"Veiksmīgā kārtā man ir saradušies daudzi darba piedāvājumi, tāpēc es nedrīkstu būt palaidnis. Kaut gan te nav runa par palaidnību, bet gan hronisku slimību un atkarību. Atbildības apziņa mani nav atstājusi, es apzinos, ka nedrīkstu," par sevi pārliecināts ir Kulakovs.

Sarunas izskaņā viņš vēlas pateikties atbalstītājiem par labajiem vārdiem un līdzi jušanu, kā arī atgādināt kādu trāpīgu teicienu. "Alkohols nav ļaunums. Taču tā ļaunprātīga lietošana ir ļaunums," atgādina mākslinieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!