Foto: F64

Kamēr tauta turpina apspriest pazīstamā mūziķa un komponista Jura Kulakova veselības stāvokli pēc smagas saindēšanās ar alkoholu un atteikšanos pārtraukt brāļošanos ar zaļo pūķi, viņa pārstāvētajai grupai Pērkons šogad priekšā vairākas vērienīgas uzstāšanās.

Grupas basists Juris Sējāns uzsver – faniem nav pamata uztraukties, ka kaut kas varētu noiet greizi Kulakova dēļ.

1. aprīlī Pērkonam jālido uz Īriju, lai iepriecinātu tautiešus Dublinā, tad ieplānoti koncerti klubos, bet 6. augustā Liepājā notiks Kulakova nakts, kas būs reizē Pērkona 35 gadu jubilejas svinības.

Sējāns sarunā ar DELFI Izklaidi atklāj, ka grupa nav īpaši priecīga par jezgu, kas sacelta ap Kulakova saindēšanos ar alkoholu. Kolēģi spriež, ka ažiotāžā daļēji vainojama paša Kulakova mazliet naivā atklātība un nekautrēšanās publiski runāt par lietām, ko citi patur pie sevis.

Mūziķis kolēģa veselības stāvokli komentēt nevēlas. "Patiesībā, mēs jau nedēļu neesam sazvanījušies," skaidro Sējāns.

Pērkona basists aicina fanus lieki nesatraukties un uzsver, ka Kulakova likstas grupas ieplānoto koncertdarbību neietekmēs. "Dažus koncertus bez viņa jau esam nospēlējuši," gatavi dažādiem risinājumiem ir mūziķi.

Tiesa, Pērkona faniem Īrijā nevajadzētu raizēties – vismaz pagaidām nekas neliecina, ka grupa uz skatuves varētu kāpt nepilnā sastāvā.

DELFI Izklaidei atklāj koncerta organizatore Ilze Ceiča, plānots, ka ieradīsies ne tikai paši mūziķi, bet arī viņu menedžeris Sandis Mohovikovs, Jura Kulakova draudzene Lilita Saulīte un "pavadošā svīta". Grupas mūzikas instrumenti jau šonedēļ sāks savu ceļojumu uz Īriju.

Tautieši svešumā ļoti gaida Pērkona atbraukšanu un jau parūpējušies, lai arī mūziķiem ir iespēja gūt jaunus iespaidus – viņiem sagatavota arī plaša izklaides programma Dublinā un Ziemeļīrijā.

"Ļoti gribas, lai viņi visi šeit gūst vislabākos iespaidus, ne tikai spēlējot publikai, kas viņus ar lielu nepacietību un sajūsmu gaida, bet arī izjūt ļoti bagātīgo Īrijas kolorītu, smeļas spēkus un iedvesmu jauniem radošiem darbiem un vēl ilgus gadus mūs priecē ar savu neatkārtojamo sniegumu," atklāj Ceiča.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!