Foto: Facebook.com/jasmin.koskiranta
Mediju ievērības lokā nonākusi 26 gadus vecā somu izcelsmes daiļava Katarīna Koskiranta jeb Džasmīna Britnija (attēlā). Viņa ir pasaulē pirmā lellītes Bārbijas līdziniece ratiņkrēslā.

Kā jau daudzi, arī Džasmīna slavena kļuvusi, pateicoties sociālajiem tīkliem. Intervijā izdevumam The Daily Mail sieviete atklājusi savu skarbo stāstu – kā pirms astoņpadsmit gadiem uz visiem laikiem izmainījusies viņas dzīve.

Džasmīna ir paralizēta. Kad meitene bija vien deviņus gadus veca, viņu notrieca automašīna. Muguras traumas dēļ viņas ķermenis no kakla uz leju kļuva nekustīgs.

Intervijā somiete stāstījusi, ka lellīte Bārbija un Britnija Spīrsa viņai palīdzējušas saglabāt veselo saprātu un izdzīvot līdz šai dienai – tās ir Džasmīnas ikonas un elki.

Tā vietā, lai nekustīgi gulētu un skumtu, somu skaistule sev nospraudusi mērķi – viņa apņēmusies atkal sākt staigāt. Savukārt citus invalīdus Džasmīna cenšas iedvesmot ar savu foto palīdzību.

Somietei laika gaitā izveidojies unikāls stils, kuram iedvesmu viņa smēlusies Bārbijas garderobē un Spīrsas koncerta tērpos. Lai gan sieviete ir nekustīga, viņai ir palīgi, kuri iegādājas drēbes, uzkrāso viņu, taisa frizūras un pat apauj kājās augstpapēžu kurpes.

Dāmas stils ir tik košs, pamanāms un pārsteidzošs, ka viņa izpelnījusies "dzīvās lellītes" titulu. Visbeidzot viņas slava izplatījusies arī ārpus dzimtās zemes robežām, un Džasmīna kļuvusi par iedvesmas avotu daudziem – meitene ir dzīvs pierādījums, ka kustību traucējumi nav šķērslis kļūt par modeli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!