Jau ceturtdien, 11. augustā, Lucavsalā tiks dots starts festivālam "Kubāna", kas četrus vakarus un naktis piedāvās gana daudzveidīgu muzikālo programmu un citas izklaides.

Šis būs otrais gads, kad Rīga uzņems "Kubānu" – pērn to dēvēja vienkārši par "Kubanu", un, lai gan pasākums cieta iespaidīgus zaudējumus, šogad tas atgriezies un, kā vērtē tā organizatori, arī latviskojies.

"Festivāls ir ieguvis jaunu mājvietu Rīgā. Iekšējās pārmaiņas vienmēr atspoguļojas arī ārienē. Nu šis nosaukums ir ieguvis garumzīmi, kļūstot tuvāks un iegūstot vietējo kolorītu līdzās tādiem Rīgas simboliem kā tās panorāmai un kaķiem," vēsta pasākuma rīkotāji.

Festivāla programmā ir daudz zināmu vārdu – plānots, ka uz skatuves kāps tādas grupas kā "Guano Apes" un "Garbage", "Enter Shikari" no Lielbritānijas, kas tika gaidīta pērn, bet no programmas nemanot pazuda, amerikāņu panki "NOFX", pankroka leģendas "Ramones" bundzinieks Markijs Ramons ar "Marky Ramone's Blitzkrieg", "Brutto&Lyapis" ar baltkrievu pankroka līderi Sergeju Mihaloku priekšgalā, ukraiņi "Vopli Vidoplyasova" un virkne citu, bet pilnu pasākuma programmu iespējams aplūkot šeit.

Kā norādījuši pasākuma organizatori, festivālam ir tradīcija īpašā viesa kārtā aicināt kādu pazīstamu izpildītāju no "agrās bērnības" – šogad tas ir populārais gruzīņu aktieris un dziedātājs Vahtangs Kikabidze.

Iepriekš tika ziņots, ka, lai mazinātu iedzīvotāju neapmierinātību ar Lucavsalā notiekošā festivāla radīto troksni, šogad plānots mainīt skatuves novietojumu, kā arī izmantot mazāk jaudīgu aparatūru. "Delfi Izklaide" piedāvā nelielu ieskatu pasākuma sagatavošanās darbos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!