Foto: DELFI
Latvijas smalkās aprindas un šovbiznesa vidi pāršalkusi satraucoša vēsts – populārā dziedātāja Liene Greifāne (attēlā pa kreisi) drīzumā pārcelsies uz Krieviju.

Jau vēstīts, ka Greifāne nesen nokārtoja eksāmenus un iestājās Vissavienības Valsts Kinematogrāfijas institūtā Maskavā. Viņa tur studēs turpmākos piecus gadus.

Tā kā mācības Maskavā un dzīvošanu Rīgā nav iespējams apvienot, mūziķe kopā ar vīru Igoru un abu kopīgo dēliņu Kristoferu pārcelsies uz Krievijas galvaspilsētu. Savukārt dziedātājas vecākais dēls Sebastians Matiass paliks Latvijā. Par viņu rūpēsies vecvecāki.

Greifāne sarunā ar izdevumu "Kas Jauns" pastāstījusi, ka vecākais dēls pats lūdzis, lai ļauj viņam nebraukt līdzi uz Krieviju. Liene devusi savu piekrišanu.

"Sebastians mācās Latvijā, un zinu, ka manas prombūtnes laikā viņš būs drošās rokās. Viņš ir liels puika, tāpēc respektēju dēla lēmumu palikt Latvijā.

Viņam bija spēcīgi argumenti palikšanai – gan tas, ka viņš negribot kļūt par krievu, gan tas, ka vēlas palikt šeit, kur ir viņa draugi," skaidrojusi Greifāne.

Tuvākajā laikā Liene dosies uz Maskavu nokārtot dažādas formalitātes un sameklēt dzīvokli. Tad sekos vērienīgais pārvākšanās process, taču dziedātājai vēl jāpagūst pārdot savu auto. Viņa noskaidrojusi, ka Krievijas galvaspilsētā ir iespaidīgi rādītāji zādzību statistikā.

"Lai arī studiju maksu, kas pārsniedz 3000 eiro gadā, jau esmu samaksājusi, automašīna ir jāpārdod, jo Maskavai esam iecerējuši iegādāties vienkāršāku auto, kas nebūs tik kārdinošs autozagļiem," stāstījusi Liene, piemetinot, ka, iespējams, iegādāsies kādu ekonomisku "folksvāgenu".

Savukārt par to, kā ģimene Maskavā iztiks, Liene nebēdā. Vasarā viņa pārliecinājusies, ka dzīve lielpilsētā nemaz neesot tik dārga. Turklāt viņas vīrs apņēmies atrast darbu.

Arī Liene ir gatava atrast veidu, kā piepelnīties, piemēram, pasniedzot vokālās nodarbības vai dziedot restorānos. Tāpat viņa jau pabijusi uz pārrunām TV kanālā "Muz TV". Viņa varbūt piedalīsies kāda raidījuma veidošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!