Foto: Vida Press
Identiskie dvīņi Ādams un Nīls Pīrsoni (abi attēlā) sirgst ar retu iedzimtu kaiti – neirofibromatozi. Lai gan bērnībā abi izskatījušies kā divas ūdens lāses, laika gaitā kaite progresējusi, un šobrīd abi vīri ļoti atšķiras viens no otra.

31 gadu vecie britu dvīņi šonedēļ debitējuši kanāla BBC2 veidotajā dokumentālajā raidījumā "Horizon", kurā atklājuši savu dzīvesstāstu. Pēc brāļu parādīšanās televīzijā abi izpelnījušies lielu sabiedrības un mediju interesi.

Kad identiskie dvīņi nākuši pasaulē, vecāki nav nojautuši, ka dēliem ir reta slimība. Abu vīriešu mamma Merilina pastāstījusi, ka bērnībā puikas bijis grūti atšķirt.

To, ka kaut kas ar mazulīšiem nav kārtībā, vecāki sapratuši neilgi pirms zēnu piektās dzimšanas dienas. Ādams paklupis un sasitis pieri, bet puns tā arī nekad nav pazudis.

Ārsti konstatējuši, ka dvīņiem ir neirofibromatoze – slimība, kurai raksturīgi daudzi labdabīgi audzēji. Laika gaitā kaite progresējusi, un visspilgtāk tā izpaužas uz Ādama sejas – tā ir pilnībā deformēta, klāta lieliem izaugumiem.

Savukārt, lai gan Nīla seja nav mainījusies, neirofibromatoze ietekmējusi arī viņa veselību – vīrietim ir epilepsija un atmiņas zudumi.

Laika gaitā Ādamam veiktas 33 operācijas, taču ārstiem nav izdevies viņa seju atbrīvot no audzējiem. Turklāt vīrietis ar vienu aci ir neredzīgs, savukārt otru – vājredzīgs.

Ādams stāstījis, ka jaunībā viņam klājies ļoti grūti, jo vienaudži nemitīgi ņirgājušies par viņu un izsmējuši. Bērni viņu saukājuši par ziloni un Kvazimodo.

Tiesa, lai gan dzīve Ādamam uzlikusi ne mazums pārbaudījumu, viņa centība un sīkstums ir apbrīnojams. Vīrietis absolvējis universitāti, piedalījies, kā arī producējis dažādus TV šovus, un pat izmēģinājis spēkus lielajā kino – viņš piedalījies 2013. gada filmā "Under the Skin", kurā galveno lomu atveido aktrise Skārleta Johansone.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!