Foto: DELFI
Sestdien, 3. septembrī, Rīgas Krematorijā pulcējās Jāņa Reiņa draugi un talanta cienītāji, lai teiktu aktierim pēdējās ardievas.

Jau vēstīts, ka Reiņa dzīve pāragri – 55 gadu vecumā – aprāvās 26. augusta naktī viņa dzīvesvietā Baltezerā.

Teātra skatītāju atmiņās viņš palicis ar darbu izrādē "Princis un ubaga zēns" 1983. gadā, spilgto Romeo tēlojumu gadu vēlāk, muzikanta Klāva tēlu izrādē "Tikai muzikants", Skapēnu Moljēra "Skapēna nedarbos" un citām lomām.

Tāpat viņš piedalījies vairākās filmās – "Zītaru dzimta", "Baiga vasara", "Rīgas sargi", kas uz ekrāniem nonāca 2007. gadā un kurā viņš iejutās brīvības cīnītāja Mārtiņa lomā, un citās.

Aktieris filmējies arī režisora Vara Braslas veidotajā trīs sēriju televīzijas filmā "Mērnieku laiki" 1991. gadā. Tajā Reinis atveidoja Pietuka Krustiņu, bet 2008. gadā viņš par Ķenča lomu Nacionālā teātra uzvedumā "Mērnieku laiki" Viestura Kairiša režijā tika nominēts "Spēlmaņu nakts" balvai kā labākais otrā plāna aktieris.

Daudzi Jāni Reini iemīļoja arī kā kolorīto un muzikālo Robertu Rambānu seriālā "Sirdsmīļā Monika", kas piedzīvoja divas sezonas – 1999. gadā un atgriešanās sērijas pērn.

Zemes klēpī Reinis tiks guldīts Ilūkstes kapos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!