Foto: Kadrs no video
Ceturtdienas, 10. novembra, vakarā skatītāju vērtējumam nodots pašmāju televīzijas "STV Pirmā!" šova "Uzmanību! Mana sieva pie stūres!" jaunākais raidījums, kurā ierasti netrūka spraigu emociju.

Šova noteikumi nav mānījušies – trīs drosmīgi vīrieši, kuri uzņēmušies savas mīļotās sievietes apmācīt autovadīšanā. Viņiem dotas divas nedēļas laika, un tad pie pāriem mašīnā sēžas profesionāli instruktori, lai pārliecinātos, kā dāmām veicas ar braukšanu un kā kungiem – ar skološanu.

Lēdija Pī – skolotāja Karīna un Agris

Skolotāja Karīna Antēna no Saulkrastiem, kuru apmācīja vīrs Agris, jau nokārtojusi autoskolas teorijas pārbaudījumu, tomēr prakse uz ceļiem bija niecīga.

Savu lomu spēlēja arī topošās autovadītājas raksturiņš – Karīna pie stūres paguva gan padziedāt, gan padejot, gan apstrīdēt vīra norādījumus un sakliegt uz citiem šoferiem. Viņas kareivīgums gan mazinājās, kad pāris bija atbraucis uz Rīgu, un sievietei pirmo reizi bija jāstūrē pa sniega pilnām ielām, tomēr drīz vien viņa atguva formu un rāja gan vīru, gan rīdziniekus.

Instruktors, kurš novērtēja pāra progresu, gan bija iejūtīgs un atzina, ka kopumā Karīna brauc droši. Tiesa, viņš ieteica mazāk kritizēt pārējos šoferus un nestresot par viņu rīcību.

Rokas no stūres neatlaiž – Justīna un Krists

Justīna Daniela Petkus un Krists Krišjānovs bija mierīgākais šī raidījuma pāris. Meitenei vislielākās grūtības sagādāja braukšanas uzsākšana – ātrumi negribēja pārslēgties, mašīna bieži noslāpa.

Krists bija pirmais no šova stiprā dzimuma dalībniekiem, kurš ļoti bieži turējās pies stūres – ja citi vīri stūresratu pakoriģēja tikai īpaši bīstamās situācijās, tad šis puisis draudzenei gandrīz visu laiku palīdzēja stūrēt.

Tiesa, Daniela atzina, ka tas vairāk traucējis, nevis palīdzējis, tomēr instruktors pārlieku kritisks nebija un ieteica pārim vienkārši vairāk pastrādāt.

Pašpārliecināta un potenciāli agresīva šofere – Santa

Santa Ķikute par savām autovadīšanas iemaņām bija ļoti pārliecināta, bet viņas vīrs Eduards bija daudz piesardzīgāks. Pats autoskolas eksāmenu braukšanā savulaik nokārtojis bez kļūdām, viņš ir pārliecināts, ka apmācību tomēr vajadzētu veikt profesionāļa uzraudzībā un sievu divu šovā nolikto nedēļu laikā pārāk bieži uz ceļa nelaida.

Santa savulaik jau ir mēģinājusi tikt pie tiesībām, bet tolaik salauzusi kāju, un šī pēc vairāku gadu pauzes atkal nolēmusi sēsties pie stūres. Tiesa, viņas izaicinājums bija tas, ka vīrs iegādājies auto ar automātisko ātrumkārbu, ar kādu Santai pieredzes līdz šim nav bijis.

Santas augstajam pašvērtējumam par savām prasmēm, ko viņa neslēpa šova gaitā, gan bija pamats – arī instruktors, kurš noslēgumā izbrauca ar pāri, atzina, ka viņas iemaņas ir labas un, ja tas būtu bijis eksāmens, iespējams, pat būtu izdevies no sekmīgi nokārtot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!