Foto: Instagram.com/richkidslondon/
Par sevi atkal likusi runāt britu "zelta jaunatne" – sabiedrību un medijus šokējis video, kurā iemūžināts, kā garlaicības mākti vietējie bagātnieki sava prieka pēc nosvilina smalku džipu.

Popularitāti izpelnījušies "Instagram" foto blogi, kuros tiek atspoguļots dažādu zemju jaunbagātnieku dižmanīgais dzīvesstils, un aristokrātiskie briti nav izņēmums.

Turklāt Lielbritānijas izrādīties kārajiem naudasmaisiem ir iespējas izpausties – zīmēties visas nācijas foto blogā vai arī atrādīt savas gaitas īpaši Londonas bagātniekiem paredzētā blogā "Rich Kids of London" (apskatāms šeit).

Turīgo londoniešu izklaides ne vienu reizi vien raisījušas sašutumu. Šopavasar briti dusmojās, ka galvaspilsētas bagātnieki ļaudis, kuri iepērkas lēto apģērbu un aksesuāru veikalu ķēdes "Primark" bodēs, dēvē par "zemniekiem".

Savukārt šonedēļ publicēts video, kas pārspēj visu iepriekš redzēto. Tajā iemūžināti jaunieši, kas aizdedzina "Mercedes-Benz" G–klases apvidus auto. Kā vēsta sižeta apraksts, tas darīts, jo "mums gluži vienkārši bijis garlaicīgi un sagribējies pasmieties".

Tabloīds "The Daily Mail" noskaidrojis, ka šāda auto tirgus cena ir aptuveni 87 tūkstoši britu mārciņu (aptuveni 103,5 tūkstoši eiro).

Jauniešu izklaides raisījušas lielu sabiedrības sašutumu un nosodījumu. Savukārt britu tabloīdi satraukušies, ka vietējie bagātnieki pavisam zaudējuši saprātu. Tā, piemēram, nesen foto blogā tika publicēts video, kurā kāds jauneklis podā noskalo "Rolex" rokaspulksteni.

Tiesa, pēdējā laikā bagātnieki kļuvuši piesardzīgāki – abi skandalozie britu turīgo jauniešu foto blogi ir privāti, kas nozīmē, ka to saturu var apskatīt tikai tad, ja bloga uzturētājs apstiprina pieprasījumu kļūt par konta sekotāju.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!