Foto: Instagram.com/alexowenssarno/

Šogad apritēs 20 gadi, kopš uz lielajiem ekrāniem iznāca viens no visu laiku skaistākajiem kino mīlas stāstiem – režisora Džeimsa Kamerona veidotā filma "Titāniks".

Kinofilmas jubilejas gadā pastiprinātu ievērību izpelnījusies aktrise Aleksandra Ovensa-Sarno (attēlā), kurai "Titānikā" bija uzticēta Leonardo Dikaprio atveidotā varoņa Džeka "vislabākās meitenes" Koras Kartmelas loma.

Aleksandrai šoruden apritēs 29 gadi, savukārt laikā, kad viņa filmējās Džeimsa Kamerona uzņemtajā stāstā, viņa vēl nebija sasniegusi 10 gadu vecumu.

Viņa kinofilmā parādījās vairākās epizodēs, no kurām kā spilgtākā noteikti minama aina ar kuģa trešās klases ceļotāju jestrajiem dančiem – Aleksandras atveidotā Kora dejoja ar galveno varoni Džeku, bet tad viņš nolēma izdancināt Keitas Vinsletas atveidoto Rozu, un mazulīte par to rādīja visai drūmu vaigu.

Savukārt Džeks centās nogludināt situāciju, mazajai meitenītei pavēstot, ka "tu joprojām esi mana vislabākā meitene".

Izdevums "Cosmopolitan" šonedēļ publicējis interviju ar Aleksandru, kurā viņa atsaukusi atmiņā notikumus, kas risinājušies "Titānika" uzņemšanas laikā. Viņa atklājusi vairākus interesantus faktus.

Kā stāstījusi Aleksandra, viņa tolaik īsti nav spējusi aptver notiekošo un cītīgi izpildījusi visu, ko režisors viņai licis, bet, kas interesanti, viņa nofilmējusies vairākās visai zīmīgās ainās, kas filmā vēlāk nemaz nav iekļautas.

"Man pirmā filmēšanās aina bija kopā ar Leonardo Dikaprio. Mēs sēdējām un zīmējām viņa skiču grāmatā. Tad viņš ieraudzīja Rozu, bet aktieris, kurš atveidoja manu tēti, pienāca mums klāt un sacīja, ka "tagad gan pienācis laiks atvadīties no tēvoča Džeka", lai Džeks varētu pievērsties Rozai.

Aina tika nofilmēta, bet filmā to neiekļāva, lai gan tās uzņemšana aizņēma trīs stundas – vienkārši sēžot un zīmējot bildītes kopā ar Leo," stāstījusi Aleksandra.

Tāpat Aleksandra stāstījusi, ka Dikaprio filmēšanas pārtraukumos pret viņu izturējies ļoti jauki – viņš meitenīti cienājis ar zemesriekstu sviesta un džema maizītēm, kā arī citiem našķiem.

"Leo piemita daudz īpašību, kas bija viņa atveidotajam Džekam. Viņš bija ļoti jauks – nedaudz neveikls, bet bezgala apburošs. Viņš vienmēr smaidīja, un tas bija lieliski," atmiņās dalījusies Aleksandra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!