Foto: Vida Press

Šonedēļ uz lielajiem ekrāniem nonāk zinātniskās fantastikas trilleris "Ghost in the Shell" ("Rēgs bruņās"), kur galveno lomu spēlē viena no Holivudas populārākajām skaistulēm – Skārleta Johansone.

Šajā filmā viņa atveido īpašo uzdevumu vienības majori – pa pusei cilvēku, pa pusei kiborgu. Lai gan vismaz pagaidām atsauksmes par kinodarbu ir visai viduvējas, mangu varones atveidojums ir kārtējais spilgtais ieraksts Johansones filmogrāfijā.

Aktrises karjeru 1984. gadā dzimusī meitene sāka jau desmit gadu vecumā, bet par pirmo lielo sasniegumu uzskatāma dalība 1998. gada Roberta Redforda filmā "Horse Whisperer" ("Zirgu vārdotājs").

Pieaugušas aktrises slavu viņai 18 gados atnesa kinolente "Lost in Translation" ("Pazudis tulkojumā"). Kopš tā brīža viņa kļuva par Holivudas karsto jaunumu un gozējās uz neskaitāmu glancēto žurnālu vākiem. Protams, ka blondā skaistule ar sievišķīgajām formām sāka figurēt arī seksīgāko sieviešu topos.

Skārletas filmogrāfijā ir vairāk nekā 50 ierakstu, bet pēdējo gadu laikā viņa savulaik ierasto maigo un sievišķīgo tēlu vietā arvien biežāk priekšroku dod kareivīgām un pat ar pārdabisku spēku apveltītām varonēm.

Starp zināmākajiem Johansones darbiem minama 2003. gada filma "Girl with a Pearl Earring" ("Meitene ar pērļu auskaru") un 2005. gada Vudija Allena romantiskais trilleris "Match Point" ("Uzvaras punkts"), bet 2010. gadā viņa pievienojās "Marvel" supervaroņu pasaulei, kļūstot par Melno atraitni.

Pirmajai filmai sekoja vēl četras, un šobrīd notiek darbs pie filmas "Avengers: Infinity War", kas uz ekrāniem nonāks pēc gada. Pati Skārleta Melnās atraitnes lomu atzinusi par savu mīļāko darbu, un tas arī viņai ļāvis ierindoties Holivudas pelnošāko aktrišu topu virsotnē.

2014. gada vasarā uz lielajiem ekrāniem nonāca Lika Besona viduvējais zinātniskās fantastikas gabals "Lucy" ("Lūsija"), kurā Johansone atkal bija redzama kā ar neticamu intelektu un fizisko spēku apveltīta seksīga supersieviete. Tas kļuva par vēl vienu apliecinājumu tam, ka, iespējams, maigā meitene ar nopietnajām acīm, kāda Skārleta bija karjeras sākumā, ir pazudusi uz neatgriešanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!