Foto: Publicitātes foto
Ceturtdienas, 22. novembra, vakarā noslēdzās populārā šova "Lauku sēta" piektā sezona. Skatītāji kļuva par lieciniekiem sīvai un emocionālai cīņai, kurā tika noskaidrots uzvarētājs – projektā triumfēja Sanita Šņepste jeb "lielā" Sanita.

Vairāku nedēļu garumā dalībnieki sacentās un pārbaudīja savas prasmes dažādos lauku darbos, un pēc spraigās vasaras fināla cīņā spēkiem mērojās trīs dāmas – Eva, "lielā" Sanita un Zane.

Šova noslēdzošajā sērijā finālistēm bija sarūpētas vairākas pārbaudījumu kārtas. Pirmajā uzdevumā dāmām ar sasietām rokām bija jārokas pa dubļiem un jāatrod atslēga, ar kuru sevi atsvabināt. Šeit veiklākā izrādījās Zane, savukārt vislēnākā bija Sanita, kuru pamazām jau sāka pārņemt izmisums.

Pēc tam, kad meitenes atsvabināja savas rokas, viņām bija jādodas meklēt siena kaudzē paslēptas ripas un no tām jāizveido šova vadītāja Jāņa Rāznas iemīļotākais teiciens "Lauku sētā darba daudz".

Nākamais uzdevums bija "Lauku sētas" klasiskākais pārbaudījums – ugunskura iekuršana, līdz pārdeg liesmām pāri novilktais striķis. Cīņa bija patiesi saspringta, un tā izvērtās arī par smagāko un ilgāko šova vēsturē, jo meitenes pārsteidza vējš, kas liesmai neļāva pacelties augstāk.

Pirmā, kura tika ar uzdevumu galā, bija Zane. Savukārt Evas striķis tā arī palika uguns neskarts, un viņa no tālākas cīņas izstājās.

Lielajā finālā sacentās Zane un Sanita. Viņām ar plostiem bija jānokļūst līdz tiltā iekarinātām tarbiņām ar dažādiem virtuves labumiem, kuros bija paslēpti dalībnieku vārdi. Meitenēm pareizā secībā bija jāsaliek šīs sezonas pavāri. Pirmā ar šo uzdevumu tiek galā Sanita.

Pēc tam sekoja nākamais posms – diegu vēršana adatās. Tālāk meitenēm bija jāskrien uz vistu kūti, kur bija paslēptas atslēgas, bet no tām tikai viena bija īstā, ar kuru atslēgt "Lauku sētas" dārgumu lādi. Pārbaudījumā veiksmīgākā izrādījās Sanita, kura arī kļuva par šīs sezonas uzvarētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!