Foto: Publicitātes foto

Latvijā un kaimiņzemēs populārais dziedātājs Markus Riva šonedēļ Kijevā saņēmis īpaši prestižu apbalvojumu. TV kanāla "Ukraina" rīkotajā balvu pasniegšanas ceremonijā "Jaungada muzikālā platforma" viņa un Ukrainā slavenās dziedātājas Myata duets "Не відпускай" ("Nepalaid") atzīts par "Gada dziesmu".

Svinīgā apbalvošanas ceremonija, kuru rīko skatītākais un galvenais Ukrainas nacionālais TV kanāls, norisinājās greznajā mākslas un kultūras centrā "Palace Ukraine", "Delfi izklaidi" informē Rivas pārstāvji.

Ukraiņu valodā ierakstītā dziesma "Nepalaid" tika izdota šī gada sākumā un ātri ieguva hita statusu, ilgstoši saglabājot līderpozīcijas dažādos Ukrainas svarīgākajos mūzikas topos. Tagad kompozīcija atzīta arī par "Gada dziesmu".

"Esmu ļoti priecīgs un gandarīts, saņemot savu pirmo mūzikas balvu Ukrainā un vēl jo vairāk, ja tā ir tik nozīmīga – "Gada dziesma". Īpašs prieks par to, ka šo dziesmu uzvarai ir izvirzījuši tieši klausītāji, kas man kā māksliniekam, kurš nāk no citas valsts, ir pati svarīgākā atzinība. Tas pierāda, ka mūzikā robežas nepastāv," stāsta Riva.

"Muzikālā platforma" ir viens no skatītākajiem kanāla "Ukraina" televīzijas šoviem. No 100 populārāko gada dziesmu vidus ar klausītāju balsojuma palīdzību tika izvēlētas 25 pašas populārākās. Tieši šīs dziesmas izskanēja īpašā balvu pasniegšanas ceremonijā, kas norisinājās KIjevā.

Tajā uzstājās visi šī brīža populārākie un atzītākie ukraiņu dziedātāji. Balvu pasniegšanas ceremonija īpašā TV šova versijā tiks translēta TV kanāla ēterā Vecagada vakarā.


Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!