Foto: F64

Šonedēļ noslēgusies Latvijas Radio 2 veidotā pop un roka dziesmu aptaujas "Muzikālā banka" fināla balsojuma pirmā kārta. Tapušas zināmas klausītāju 15 iemīļotākās un populārākās latviešu dziesmas, kuras turpinās cīņu par aizvadītā gada vērtīgākā skaņdarba titulu.

Fināla balsojuma pirmajā posmā tika atlasītas 25 dziesmas, kas pērn "Muzikālās bankas" mēneša balsojumos bija izpelnījušās vislielāko klausītāju atbalstu. Savukārt otrdien, 15. janvārī, nosauktas 15 pašas vērtīgākās un klausītāju iecienītākās kompozīcijas.

Apkopojot klausītāju balsojumu un žūrijas vērtējumu, "Muzikālās Bankas" fināla balsojuma otrajā kārtā iekļuvusi "Double Faced Eels" izpildītā dziesma "Atspulgs", Aijas Andrejevas "Blēņas", "The Sound Poets" dziesma "Ceļš", "Astro'n'out" kompozīcija "Dejot trakāk", Jauno Jāņu Orķestra "Ieviņa", MARTAS "Manās rokās visi ziedi novīst", Markus Rivas "Nevaru tā", "Prāta Vētras" skaņdarbs "Ogles", "Very Cool People" feat. Edavārdi, anša & Kristīnes Prauliņas izpildītā "Pa apli", "Bermudu divstūra" hits "Roku okeāns", "Triana Park" dziesma "Rozā brille", ansambļa "Tautumeitas" izpildītā "Sadziedami", Dona & Ozola "Salauzta sirds", Ivo Fomina "Vēlreiz un vēlreiz", kā arī Intara Busuļa "Viegli".

Dziesmu aptaujas otrās kārtas balsojums turpināsies līdz 31. janvārim. Izvēlēties un nobalsot par savu gada vērtīgāko dziesmu iespējams aptaujas mājaslapā, "Delfi Izklaidi" informē LR2 pārstāvji.

Fināla balsojuma rezultātus proporcionāli 50:50 noteiks klausītāju balsojuma un ekspertu vērtējuma kopsumma. Kopā ar klausītājiem arī šogad dziesmas vērtē profesionāla un neatkarīga ekspertu padome, kurā piedalās komponists Zigmars Liepiņš, etnomuzikologs un komponists Valdis Muktupāvels, ģitārists, komponists, aranžētājs Mārcis Auziņš, mūziķis, kordiriģents Jānis Ozols, diriģents un Latvijas Radio bigbenda mākslinieciskais vadītājs Kārlis Vanags, mūziķis Aigars Grauba, Latvijas Nacionālās operas solisti Ilona Bagele un Jānis Apeinis, dziedātāja Aija Vītoliņa, mūzikas apskatnieks un mūziķis Jānis Žilde.

"Muzikālā Banka 2018" finālšovs notiks 9. februārī plkst 19 Daugavpils Olimpiskajā centrā, kad arī tiks noskaidrota gada vērtīgākā dziesma. Finālšovā būs dzirdamas visas 15 vērtīgākās kompozīcijas.

Tiešraidē finālšovu varēs klausīties arī LR2 un redzēt LTV1 kanālā.

"Muzikālā Banka" ir Latvijas Radio 2 radio šovs, kurā jau 18 gadus ar klausītāju balsojumu tiek noteiktas vērtīgākās un mīlētākās pašmāju dziesmas.

Jau vēstīts, ka tradicionāli aptaujas finālšovs daudzus gadus norisinājās Ventspilī, bet 2017. gadā Latvijas Televīzija un Latvijas Radio pārtrauca sadarbību ar Ventspils pašvaldību izklaides raidījumu veidošanā, tostarp arī "Muzikālās bankas" rīkošanā, ņemot vērā, ka Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs bija viens no aktīviem "oligarhu sarunu" dalībniekiem un apspriedis mediju ietekmēšanas un pakļaušanas veidus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!