Foto: Publicitātes foto

Sestdienas, 9. februāra, vakarā Daugavpilī noslēgsies Latvijas Radio 2 veidotā pop un roka dziesmu aptauja "Muzikālā banka", kurā tiks paziņota aizvadītā gada vērtīgākā un klausītāju iemīļotākā latviešu dziesma.

"Muzikālā Banka 2018" finālšovs Daugavpils Olimpiskajā centrā sāksies pulksten 19. Tiešraidē finālšovu varēs klausīties arī LR2 un redzēt LTV1 kanālā.

Vakara gaitā izskanēs 15 aizvadītā gada vērtīgākās dziesmas, kuras aptaujas finālā iekļuvušas, apkopojot klausītāju balsojumu un žūrijas vērtējumu.

Līdz 31. janvārim klausītāji varēja balsot par savu mīļāko kompozīciju, un finālšovā beidzot uzzināsim uzvarētāju. Fināla balsojuma rezultātus proporcionāli 50:50 noteiks klausītāju balsojuma un ekspertu vērtējuma kopsumma.

Kopā ar klausītājiem arī šogad dziesmas vērtē profesionāla un neatkarīga ekspertu padome, kurā piedalās komponists Zigmars Liepiņš, etnomuzikologs un komponists Valdis Muktupāvels, ģitārists, komponists, aranžētājs Mārcis Auziņš, mūziķis, kordiriģents Jānis Ozols, diriģents un Latvijas Radio bigbenda mākslinieciskais vadītājs Kārlis Vanags, mūziķis Aigars Grauba, Latvijas Nacionālās operas solisti Ilona Bagele un Jānis Apeinis, dziedātāja Aija Vītoliņa, mūzikas apskatnieks un mūziķis Jānis Žilde.

Finālšova gaidās "Delfi Izklaide" piedāvā noklausīties visas 15 dziesmas un komentāros izteikt savas prognozes, kurš sestdienas vakarā Daugavpilī piedzīvos triumfu.

"Double Faced Eels" –"Atspulgs"

Aija Andrejeva – "Blēņas"

"The Sound Poets" –"Ceļš"

"Astro'n'out" – "Dejot trakāk"

Jauno Jāņu Orķestris – "Ieviņa"

MARTA – "Manās rokās visi ziedi novīst"

Markus Rivas –"Nevaru tā"

"Prāta Vētra" – "Ogles"

"Very Cool People" feat. Edavārdi, ansis & Kristīne Prauliņa – "Pa apli"

"Bermudu divstūris" – "Roku okeāns"

"Triana Park" – "Rozā brille"

"Tautumeitas" – "Sadziedami"

Dons & Ozols – "Salauzta sirds"

Ivo Fomins – "Vēlreiz un vēlreiz"

Intars Busulis – "Viegli"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!