Foto: Vida Press
Aizvadītās nedēļas izskaņā Brazīlijas pilsētā Riodežaneiro sākās viens no pasaulē iespaidīgākajiem un vērienīgākajiem karnevāliem, kas ik gadu pulcē vairākus miljonus interesentu no dažādiem pasaules reģioniem un nostūriem.

Ik gadu karnevāls pārsteidz ar iespaidīgiem šoviem, krāšņām parādēm, spilgtiem tērpiem, karstasinīgiem ritmiem un masveida dejām.

Tāpat arī neatņemama festivāla tradīcija ir sambas parādes, kurās tūkstošiem žilbinoši tērptu dejotāju priecē ar enerģiskiem dančiem un savā starpā sacenšas, kurš ir lielāks lietpratējs. Karnevāla ietvaros vietējās sambas deju skolas sacenšas par titulu un naudas balvu.

Krāšņo dzīru pirmsākumi meklējami 1723. gadā, kad norisinājās pirmais Riodežaneiro karnevāls. Toreiz vergiem tika dotas tiesības pāris dienas gadā ļauties vētrainām svinībām un mākslinieciskos priekšnesumos paust neapmierinātību ar saviem saimniekiem.

Laika gaitā karnevāls kļuvis par ikgadēju tradīciju, kas ik gadu piesaista vairākus miljonus tūristu. Krāšņais Rio karnevāls noslēgsies 9. martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!