Foto: Andres Putting

Svētdienas, 12. maija, vakarā ar svinīgu "oranžā paklāja ceremoniju" tika dots starts 64. starptautiskajam dziesmu konkursam "Eirovīzija", kas no 14. līdz 18. maijam jau trešo reizi vēsturē norisināsies Izraēlā.

"Eirovīzijas" svinīgā atklāšanas ceremonija norisinājās Izraēlas Nacionālajā teātrī, un šogad teātra pagalmā izritinātais svētku paklājs, kura vienā pusē pulcējas mediji, bet otrā – konkursa fani, bija oranžā krāsā, "Delfi Izklaidi" informē Latvijas delegācijas pārstāve Līga Andžāne.

Mērojot ceļu pa oranžo paklāju, konkursa dalībnieki sniedza intervijas preses pārstāvjiem, kā arī fotografējās un sniedza autogrāfus sanākušajiem faniem. Grupas "Carousel" soliste Sabīne Žuga atklāšanas pasākumā bija izvēlējusies tērpties Latvijas zīmola "Pixie Won't Play" kleitā un kurpēs.

Tāpat arī nepamanīts nepalika viens no šī gada konkursa favorītiem, Krievijas pārstāvis Sergejs Lazarevs, kura pavadošajā delegācijā bija manāms arī mūziķis Filips Kirkorovs.

Savukārt ar īpaši krāšņu uznācienu pārsteidza pērnā gada uzvarētāja Netta, kura pa oranžo paklāju defilēja kuplā kleitā ar garu šlepi.

Atgādinām, ka kopumā šogad konkursā piedalās 41 dalībvalsts. Finālisti tiks noskaidroti divos pusfinālos, kas notiks 14. maijā un 16. maijā. Grupa "Carousel" konkursā uzstāsies 2. pusfinālā ar piekto kārtas numuru. Fināls gaidāms 18. maijā.

Jau 15. maijā, "Carousel" gaidīs pirmais lielais pārbaudījums – ģenerālmēģinājums, kuru vērtēs arī starptautiska žūrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!