Foto: AFP/Scanpix/LETA

Plašu ažiotāžu publiskajā telpā izraisījis aizvadītās nedēļas izskaņā pie naktskluba Liepājā notikušais konflikts, kurā bija iesaistīts arī latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis. Svētdien atklātībā nonāca video, kurā sportists rīta agrumā pie bāra iemūžināts ar asiņainu seju un saplēstu kreklu, un policija par šo incidentu arī uzsākusi kriminālprocesu. Par kautiņu, šķiet, izteikušies pilnīgi visi, kuriem nav slinkums, un sabiedrībā izskanējuši visdažādākie viedokļi.

Versijas par agrā svētdienas rītā notikušo Liepājā, Zivju ielā, ir vairākas, un pieņēmumus, atsaucoties uz saviem avotiem, izteikuši arī Amerikas mediji. Pats Porziņģis un viņa ģimene nekādus oficiālus komentārus presei nav snieguši, tomēr atklātībā nonācis "WhatsApp" aplikācijā ierakstīts audio, kurā sportists atstāsta torīt notikušo.

Arī instancēs neviens iesniegums par notikušo nav saņemts – policijā kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma nodaļas par noziegumiem pret vispārējo drošību un sabiedrisko kārtību. Kriminālprocess sākts par faktu, nevis konkrētu personu. Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens konfliktu nodēvējis par parastu incidentu, kuram tik liela uzmanība tiek pievērsta, jo tajā iesaistīts Porziņģis, kurš ir pasaulslavena persona.

Kamēr daļa sabiedrības turpina izteikt dažādus minējumus, kurš uzsācis konfliktu, un met akmeni Porziņģa dārziņā, publiski viņu kauninot un dēvējot par bezatbildīgu, daudzi arī nostājušies sportista pusē un pauž nostāju, ka jaunības dullumā teju katrs sakāvies, iekūlies kādā konfliktā vai savārījis citas ziepes.

Spītējot Porziņģa pēlējiem, sportista aizstāvji tviterī aizsākuši kustību #esarī, kuras ietvaros dalās ar saviem jaunības dienu trakajiem piedzīvojumiem.

"Porziņģa sakarā iesaku atrakciju – paģenerēt pašiem ziņu virsrakstus par to, kas sadarīts agrīnā jaunībā no 17-23. Viens no maniem paša favorītiem būtu "Žetonu vakarā džinsu vestē uz bruģa pie kluba "Slepenais eksperiments" cīnās ar zemessargiem."," ļaudis tviterī uzrunājis sabiedrisko attiecību jomā strādājošais Gunārs.

Gunāra piemēram sekojuši arī daudzi citi sociālā tīkla lietotāji, kuri slavas saulītē izcēluši savus noslēpumus un piedzīvojumus, kurus ikdienā neafišē un publiski neapspriež.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!