Foto: DELFI

Ceturtdien, 11. jūlijā, apaļu jubileju svin viens no populārākajiem latviešu popmūziķiem Lauris Reiniks – viņam šajā dienā aprit 40 gadi.

Lauris, kurš ir ne tikai dziedātājs, bet arī komponists, aktieris un daudzu populāru pašmāju TV šovu vadītājs, ir dzimis Dobelē un uzaudzis ļoti muzikālā un radošā ģimenē Tērvetē. Savulaik arī izglītojies aktieru skolā Losandželosā.

Gan Laura mamma Dace, gan tētis Artūrs ir strādājuši par mūzikas skolotājiem. Arī par viņu četrus gadus jaunākā māsa Rūta ir dziedātāja. Reiniki savulaik bija viena no vadošajām ģimenēm agrāk populārajā TV saietā "Spiets". Muzikālā saime ne tikai piedalījās raidījumā, bet arī aktīvi koncertēja kā ansamblis.

Lauris uz skatuves gozējas jau kopš agras bērnības. Kā liecina Reinika oficiālajā mājaslapā publiskotā informācija, pirmais lielais notikums Laurim bija piecu gadu vecumā, kad viņš uzstājās Latvijas Televīzijas raidījumā "Tiekas kaimiņi".

Viņš arī dziedāja sava tēta vadītās popgrupas "Auri" sastāvā un aktīvi piedalījās dažādos bērnu un jauniešu mūzikas festivālos, konkursos un TV raidījumos.

1998. gadā Lauris debitēja kā TV raidījuma "seja" – viņam tika uzticēts vadīt mūzikas raidījumu pusaudžiem "Nošu spēles". Pateicoties šai pārraidei, jaunais censonis iepazinās ar maestro Raimondu Paulu, kurš viņu uzaicināja piedalīties dažādos savos mūzikas projektos un ierakstīts studijā maestro dziesmas. Pēc aptuveni gadu ilgas sadarbības Lauris saprata, ka arī pats spēj komponēt dziesmas un būt neatkarīgs.

Pagrieziena punkts Reinika karjerā bija gadu tūkstošu mija, kad "Aktiv Music" viņam piedāvāja parakstīt līgumu un izdot solo albumu ierakstu kompānijas "Platforma Records" paspārnē. Lauris nopietni sevi pieteica uz Latvijas lielās mūzikas skatuves, un kopš tā laika viņa karjera uzņēma stabilu kursu uz slavas un panākumu virsotnēm.
Foto: AFI

Reiniks ir izdevis deviņus studijas albumus un arī labāko dziesmu izlasi, kas iznāca 2017. gadā. Pēdējos gados viņš plašu popularitāti iemantojis arī ārpus Latvijas robežām – Igaunijā un īpaši Lietuvā, kur pašmāju mūziķim netrūkst fanu un atbalstītāju.

Tāpat arī Reiniks vairākkārt izmēģinājis spēkus starptautiskā konkursa "Eirovīzija" nacionālajā atlasē, bet 2003. gadā viņš grupas "F.L.Y." sastāvā arī pārstāvēja Latviju konkursā, kas togad, pateicoties Marijas Naumovas triumfam gadu iepriekš, notika Rīgā.

Reiniks ne tikai pats piedalījies, bet arī vadījis dažādus pašmāju TV šovus. Savukārt pērn viņš galvenajā lomā bija redzams režisora Māra Martinsona veidotajā filmā "Jaungada taksometrs".

Tāpat arī jāatzīmē, ka jau pavisam drīz pašmāju kinoteātros tiks izrādīta "Disney" animācijas filmas "Karalis Lauva" ("The Lion King") ekranizācija, kuras latviešu versijā Reiniks ierunājis galveno varoni – lauvu Simbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!