Foto: Instagram.com/newwave_official

Sestdienas, 24. augusta, vakarā ar krāšņu koncertu Sočos tika dots starts jauno izpildītāju konkursam "Jaunais vilnis", kas ilgs līdz pat 29. augustam. Latviju šogad tajā pārstāv trīs šarmantas dziedātājas Gabriēla Zvaigznīte, Madara Dzintara-Pluša un Katrīna Anna Vīgante jeb grupa "Radio trio".

Atklāšanas koncertā uz skatuves kāpa visai iespaidīga mākslinieku plejāde – Filips Kirkorovs, Dima Bilans, Svetlana Loboda, Nikolajs Baskovs, Valērijs Ļeontjevs un vēl daudzi citi, tostarp arī mūziķis Intars Busulis, kurš šogad piedalās arī "Jaunā viļņa" žūrijā un turpmākajās dienās vērtēs konkursantus.

Savukārt 25. augustā konkursa ietvaros notika "Jaunā viļņa" "tēva", žūrijas priekšsēdētāja maestro Igora Krutoja jubilejas vakars, kurā izskanēja viņa komponētā mūzikas Krievijas estrādes superzvaigžņu izpildījumā.

Jau šovakar sāksies īstā muzikālā cīņa, kurā uz skatuves kāps un par žūrijas simpātijām sacentīsies konkursanti. Vienlaicīgi pirmdienas vakars tiks veltīts arī dziedātājas Andželikas Varum jubilejai.

Šogad konkursa finālā piedalās 13 dalībnieki no 11 dažādām valstīm, tajā skaitā ASV un Kubas. Latviju konkursā pārstāv meiteņu grupa "Radio trio". Jāatzīmē, ka 2017. un 2018. gadā Latvijas mūziķi nespēja kvalificēties konkursa finālam.

Šis ir jau piektais gads, kad savulaik Jūrmalā notikušais festivāls norisinās Sočos. Runas par "Jaunā viļņa" aiziešanu no Jūrmalas sākās jau 2014. gada konkursa norises laikā, kad pasākuma rīkotājs Igors Krutojs bija ņēmis ļaunā Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča pēdējā brīdī pirms konkursa noteikto aizliegumu Latvijā iebraukt nu jau nelaiķim Josifam Kobzonam, Valērijai un Oļegam Gazmanovam. 2015. gada sākumā oficiāli tapa zināms, ka konkurss tiek pārcelts uz Sočiem.

Latvijas dziedātāji konkursā ir uzvarējuši divas reizes – 2004. gadā uzvaras laurus plūca grupa "Cosmos", bet gadu vēlāk konkursā triumfēja jau iepriekš minētais Busulis. Savukārt 2016. gadā Sočos Latviju pārstāvēja dziedātāja Samanta Tīna.

View this post on Instagram

#новаяволна2019 #новаяволна #newwave

A post shared by New Wave / Новая волна (@newwave_official) on Aug 24, 2019 at 1:26pm PDT

View this post on Instagram

#нваяволна2019 #новаяволна #newwave

A post shared by New Wave / Новая волна (@newwave_official) on Aug 24, 2019 at 1:00pm PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!