Foto: AFP/Scanpix/LETA
Ņujorkā pilnā sparā šobrīd norisinās prestižā modes nedēļa, kas sapulcējusi visas pasaulē labākās tērpu demonstrētājas. Uz neskaitāmo daiļavu fona īpaši izcelties pamanījusies lielo izmēru modele Tesa Holideja. Viņa pārsteigusi ar defilē, kas burtiski izstarojis pašpārliecinātību un provokāciju.

34 gadus vecā skaistule aizvadītās nedēļas izskaņā kļuvusi par zīmola "Chromat" skates zvaigzni un izraisījusi skaļas skatītāju ovācijas un aplausus, vēsta ārzemju plašsaziņas līdzekļi.

Holideja uz modes mēles iznākusi baltā, pieguļošā kleitā, kuru rotājuši uzraksti "Sample size" jeb "parauga izmērs". Savu defilē viņa noslēgusi ar savu kuplo krūšu sabužināšanu.

Kā vēsta izdevums "Mail Online", provokatīvā apdruka veidota ar nodomu, lai pievērstu sabiedrības uzmanību tam, ka daudzi modes nami apģērbu joprojām šuj tikai ļoti slaidiem un smalkiem cilvēkiem.

Tā, piemēram, šopavasar kādu augstās modes zīmolu publiski nosodīja amerikāņu aktrise Džamīla Džamila, kuras iegādātais dārgais "parauga izmēra" apģērbs saplīsa pa vīlēm, kad viņa to mēģināja uzvilkt. Džamila ikdienā nēsā 10. izmēra apģērbu, kas pēc Eiropas standartiem atbilst 40. izmēram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!