Foto: Privātais arhīvs

Daudzi joprojām maldīgi uzskata, ka Polija ir tikai "tā tur izstieptā zeme, kurai jāizbrauc cauri", bet patiesībā šajā valstī netrūkst elpu aizraujošu dabas skatu un ainavisku pērļu, kas pievilina tūristus no visas plašās pasaules. Arī pašmāju fitnesa entuziaste, veselīga dzīvesveida popularizētāja Paula Freimane nesen devusies miniceļojumā uz Poliju.

Paula par savu galamērķi izraudzījusies gleznaino "Morskie oko" jeb Jūras acs ezeru, kas ir lielākais un viens no dziļākajiem ezeriem Tatru kalnu ielokā netālu no Polijas robežas ar Slovākiju.

Jāatzīmē, ka ezeru sasniegt nav nemaz tik vienkārši, tomēr tas ir viens no iecienītākajiem tūristu galamērķiem Polijas Tatros. Kā atklājusi Paula, viņa ceļu uz skaisto ezeru mērojusi ar kājām, ceļā pavadot teju divarpus stundas.

Gājiens vainagojies ar elpu aizraujošiem skatiem, kas tapuši iemūžināti krāšņās fotogrāfijās.

"Līdz ezeram var tikt vairākos veidos. Sākumā ir jānokļūst līdz pilsētiņai Zakopanei, kur es nakšņoju, uzkrāju spēkus, izgulējos, lai no rīta dotos ceļā. Mans ieteikums noteikti ir doties rīta pusē uz šo vietu, jo saule pēcpusdienā aiziet aiz kalniem un skati mainās līdz ar apgaismojumu.

No Zakopanes devāmies uz stāvvietu "Parking Lysa Polana". Tur atstājām auto un ar kājām devāmies vienkārši tur, kur visi. Pēc kādiem diviem kilometriem bija vēl viens parkings ar zirgu karietēm un kase. No šīs vietas ir izvēle: doties uz ezeru ar zirgu vai doties uz ezeru ar kājām – divu stundu un 20 minūšu gājiens.

Mēs izvēlējamies doties ar kājām. Ja arī nolem doties ar kājām, nodrošinies ar ūdeni un uzkodām. Ceļš līdz ezeram nav sarežģīts, ceļš ir asfaltēts. Var doties arī bērni vai ar ratiņiem," vērtīgus padomus devusi Paula.

View this post on Instagram

25km by legs was totally worth it! 😅😍 breathtaking lake in Poland, must see location 🇵🇱 💕 #morskieoko

A post shared by PAULA FREIMANE (@paolafreeman) on Sep 24, 2019 at 9:06am PDT

View this post on Instagram

Morskie Oko, jeb Jūras Acs ezers kas atrodas Polijas/Slovākijas robežā. Mans spontānākais tripińš. Svētdien no rīta piecēlos un sapratu jābrauc kaut kur. Jau pāris mēnešus atpakał instagram kaut kur pamanīju šo skaisto vietu un tapēc uzreiz galvā bija - braucam uz Morkie Oko! Līdz ezeram var tikt vairākos veidos. Sākumā ir jānokłūst līdz pilsētińai Zakopane. Kur es nakšńoju, uzkrāju spēkus, izgulējos, lai no rīta dotos cełā. Mans ieteikums noteikti ir doties rita pusē uz šo vietu, jo saule pēcpusdienā aiziet aiz kalniem un skati mainas līdz ar apgaismojumu. No Zakopanes devāmies uz Stāvvietu “Parking Lysa Polana”. Tur atstājām auto un ar kājam devāmies vienkārši - kur visi 😂 pec kādiem 2km bija vēl viens parkings ar zirgu karietēm un kase. No šīs vietas ir izvēle: Doties uz ezeru ar Zirgu. Doties uz ezeru ar kājām - 2h20min gājiens. Mēs izvēlējamies doties ar kājām. Ja ari nolem doties ar kājām, nodrošinies ar ūdeni un uzkodām. Cełš līdz ezeram nav sarežgits, cełš ir asfaltēts. Var doties arī bērni vai ar ratińiem. Atpakal cełu arī izlēmām mērot ar kājam. Mans Garmin pulkstens rādija 31k sołus ~25km viss cełš kopumā. Tas noteikti ir tā vērts un pastaigas laikā varēs baudīt skaitus skatus 😍

A post shared by PAULA FREIMANE (@paolafreeman) on Sep 27, 2019 at 6:26am PDT

View this post on Instagram

Amazing place to wake up 🧖🏼‍♀️💧

A post shared by PAULA FREIMANE (@paolafreeman) on Sep 26, 2019 at 4:26am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!