Foto: AFP/Scanpix/LETA
Lielbritānijas princis Harijs un viņa laulātā draudzene Saseksas hercogiene Megana janvāra sākumā nāca klajā ar paziņojumu, ka viņi nolēmuši samazināt savu lomu karaļnama pārstāvēšanā. Pāris kopā ar nepilnu gadu veco dēliņu Ārčiju Harisonu šobrīd uzturas Ziemeļamerikā, un, kā vēsta ārzemju mediji, visticamāk, tur arī nākotnē vīs savu ģimenes ligzdiņu.

Jau vēstīts, ka Saseksas hercogu pāris ar dēlu aizvadītā gada nogalē vairākas nedēļas pavadīja Kanādā. Ģimene bija izīrējusi greznu, nomaļu savrupnamu Klusā okeāna Ziemeļamerikas piekrastē, Vankūveras salā.

Kā noskaidrojuši žurnālisti, arī pēc Saseksas hercogu pāra atdalīšanās no karaliskās ģimenes jeb "Megsita", kā to ironiski nodēvējusi britu prese, Harijs, Megana un viņu dēliņš turpina mitināties pērn izīrētajā īpašumā.

Tiesa, lai gan pāris savā paziņojumā janvāra sākumā arī informēja, ka pārtrauks ilgi uzturētās attiecības ar presi, sabiedrības un mediju interese par Hariju un viņa ģimeni ir milzīga.

Viņu īrētā nama apkārtnē regulāri spieto gan žurnālisti, gan arī fotogrāfi un vienkārši ziņkārīgi cilvēki.

Tā, piemēram, kāds izmanīgs paparaci nesen bija piefiksējis Meganu un mazo Ārčiju pastaigas laikā ar suņiem. Bildes nonāca visos lielākajos tabloīdos, un pāris jau paziņojis, ka sūdzēs izdevumus tiesā par privātuma pārkāpšanu.

Tikmēr tuvējie kaimiņi, kurus, starp citu, arī jau nokaitinājusi preses uzbāzība, sastaptajiem žurnālistiem, kas viņus izprašņā par Hariju un Meganu, visi kā viens norādījuši – viņi netaisās ģimeni izspiegot un darīs visu iespējamo, lai sargātu Saseksas hercogu pāra un viņu dēliņa privātumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!