Foto: Vida Press

Angļu aktieris Roberts Patinsons atzīts par glītāko vīrieti pasaulē, savukārt visskaistākā sieviete uz zemeslodes esot modele Bella Hadida.

Aprēķinu, kurus veicis britu plastikas ķirurgs Džulians Silva, pamatā lietots sengrieķu princips par "zelta attiecību" sejas pantos, vēsta "The Sun". Saskaņā ar matemātisko formulu, 33 gadus vecais filmas "Krēsla" (Twilight) aktieris Roberts Patinsons šobrīd ir fiziski visskaistākās vīrieša sejas īpašnieks pasaulē, jo viņa parametri par 92% atbilst pieņemtajam ideālam.

Iepriekš pirmā vieta piederēja aktierim un dāmu mīlulim Džordžam Klūnijam, taču šobrīd viņš noslīdējis uz perfekto skaistuļu piekto pozīciju. Kāpēc? Iemesli ir objektīvi – Klūnijs noveco, līdz ar to mainās arī viņa sejas proporcijas, proti, tās arvien mazāk atbilst sengrieķu "zelta attiecībai" sejā.

Londonas plastikas ķirurgs savos perfekcijas aprēķinos otro vietu piešķīris britu aktierim Henrijam Kevilam, kura proporcijas par 91,64% atbilst ideālam, bet trešajā vietā ierindojies Bredlijs Kūpers ar 91 procentu. Godpilnajā ceturtajā vietā iekļuvis Breds Pits (90,51%). Iepriekšējā topa līderis Klūnijs attiecīgi palicis piektais.

Izmantojot seno skaistuma kritēriju un mūsdienu jaunākās datortehnoloģijas, ķirurgs Silva šādi aprēķinājis arī pasaulē skaistākās sievietes.

Par 94,35 procentiem vistuvāk pilnībai, viņaprāt, atrodas palestīniešu izcelsmes amerikāņu modele Bella Hadida. Otrajā vietā eksperts ierindojis dziedātāju Bejonsi, kura saņēma 92,44%. Trešā glītākā dāma pasaulē – Ambera Hērda ar rādītāju 91,85%.

Zelta proporcijas princips sākotnēji parādījās sengrieķu matemātiķa Eiklīda darbos, kur to izmantoja regulāra taisnstūra konsturēšanai. Vēlāk šo formulu izmantoja, lai "izmērītu" skaistumu. Piemēram, Leonardo da Vinči šo attiecību izmantoja, lai atveidotu ideālu vīrieša ķermeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!