Foto: Vida Press
Šopavasar Lielbritānijā tiks dzertas karaliskās kāzas – karalienes Elizabetes II mazmeita Jorkas princese Beatrise vienosies laulības saitēm ar mīļoto vīrieti Edoardo Mapielli Moci jeb vienkārši Edo. Karaļnams vēl nav izziņojis svinību datumu, bet ārzemju mediju rīcībā šonedēļ nonākusi informācija, ka kāzu zvani ieskanēsies 29. maijā.

Karaliskajai ģimenei pietuvināts avots izdevumam "People" norādījis, ka tuvākajās dienās tiks izplatīts oficiāls paziņojums par to, ka kāzas notiks 29. maijā. Pagaidām gan nav zināms, kur notiks pati ceremonija.

Tāpat arī norādīts, ka pēc laulību ceremonijas svinības, visticamāk, šaurā cilvēku lokā turpināsies Bekingemas pilī.

Jau vēstīts, ka Beatrisei nāksies samierināties ar visnotaļ pieticīgām kāzu svinībām. Britu raidsabiedrības BBC un ITV paziņojušas, ka nenodrošinās kāzu tiešraidi – precības tiks atspoguļotas ziņu izlaidumos.

Britu prese pirms tam jau vēstīja, ka, visticamāk, šādu raidsabiedrību nostāju veicinājusi Beatrises tēva prinča Endrjū saistība ar seksuālos noziegumos un pedofīlijā apsūdzēto amerikāņu finansistu Džefriju Epstīnu, kurš pērn augustā cietumā izdarīja pašnāvību. Jau vēstīts, ka amerikāniete Virdžīnija Džufrē intervijā BBC apgalvoja, ka viņai piespiedu kārtā bija nācies sniegt seksuālus pakalpojumus vairākiem ietekmīgiem un zināmiem Epstīna draugiem, tostarp arī princim Endrjū. Viņš gan šīs apsūdzības kategoriski noliedzis.

Sabiedrībā nerimstošā sašutuma dēļ princis Endrjū pērn rudenī pat atkāpās no valstisko pienākumu pildīšanas.

Kā ziņots, Beatrises topošais vīrs nāk no ļoti turīgas dzimtas, un abi ir pazīstami jau daudzus gadus, jo viņu vecāki ir ģimenes draugi. Edoardo ir šķirtenis un tēvs dēliņam no iepriekšējās laulības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!