Foto: Privātais arhīvs
Lietuvas nacionālās atlases uzvarētāju – grupas "The Roop" – iespaidīgais priekšnesums šobrīd izvirzījies līderpozīcijās bukmeikeru prognozēs par "Eirovīzijas" uzvarētāju.

Lietuviešu izvēlētajai dziesmai "On fire" esot vairāk nekā divreiz lielākas iespējas uzvarēt Eirovīzijas dziesmu konkursā, nekā tuvākajiem konkurentiem no Itālijas un Rumānijas.

Grupa "The Roop" ir dibināta 2014. gadā. Tās sastāvā ir trīs kungi - Vaidotas, Robertas un Mantas.

Grupas ekstravagantais solists Vaidotas ir šī skaņdarba vārdu autors, bet par dziesmas muzikālo daļu parūpējušies visi trīs grupas dalībnieki.

Lietuva "Eirovīzijas" dziesmu konkursā startēs pirmajā pusfinālā, kas būs vērojams 12. maija vakarā.

Arī Itālijas nacionālās atlases Sanremo festivāla uzvarētāji pēdējos gados ierindojas starp bukmeikeru favorītiem.

Arī šī gada uzvarētājs "Diodato" ar dziesmu "Fai Rumore" tāds noteikti būs. Pagaidām viņš bukmeikeru prognozēs gozējas otrajā pozīcijā. Trešajā vietā bukmeikeri šobrīd ievieto Rumānijas pārstāvi "Roxen", kurai "Eirovīzijas" dziesma vēl nav izvēlēta.

Vēl 17 valstīs nav noskaidrots "Eirovīzijas" pārstāvis, tādēļ noteikti varam gaidīt, ka bukmeikeru favorīti vēl var mainīties - jo īpaši brīdī, kad norisināsies pirmie mēģinājumi un būs skaidrāk zināma mākslinieku priekšnesumu kvalitāte.

Jau ierasti varam gaidīt, ka par iespaidīgu šovu parūpēsies tādas "Eirovīzijas" lielvalstis kā Krievija, Zviedrija un Austrālija.

Lai gan "Eirovīzijas" šovi norisināsies vien maijā, bieži vien bukmeikeru prognozes izrādās visai precīzas jau krietni pirms pasākuma.

Pērnā gada uzvarētāja Dankana Lorenca triumfs tika solīts jau kopš brīža, kad dziesma pirmoreiz izskanēja publiski, un arī gadu iepriekš bukmeikeru favorīte Netta no Izraēlas svinēja uzvaru.

Pavisam cits scenārijs piepildījās pirms gada, kad Itālijas pārstāvis Frančesko Gabani, kurš pirms šova bija bukmeikeru prognožu vadībā, no "Eirovīzijas" mājup devās kā sestās vietas ieguvējs.

Latvijas pārstāvei Samantai Tīnai šobrīd bukmeikeri prognozē vien 39. vietu, taču pat nesenā "Eirovīzijas" vēsturē netrūkst piemēru, kuros šķietami bukmeikeru pastarīši iegūst augstu vietu konkursa finālā.

2018. gadā Kipras pārstāve Elena Fureira, kas finālā ieguva otro vietu, bukmeikeru prognozēs pāris mēnešus pirms fināla bija vien trešajā desmitniekā. Bet 2014. gadā konkursa pirmās un otrās vietas ieguvējas Austrijas un Nīderlandes dziesmas bukmeikeru prognozēs divus mēnešus pirms lielā fināla neatradās pirmajā piecpadsmitniekā.

Tāpat Samantai par labu spēlē izlozes rezultāti, jo teju visas bukmeikeru favorītes startēs pirmajā pusfinālā, bet Latvijas pārstāve par vietu finālā cīnīsies otrajā pusfinālā.
65. Eirovīzijas dziesmu konkursa lielais fināls norisināsies 16. maijā, savukārt abi konkursa pusfināli notiks 12. un 14. maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!