Foto: LETA

Apkopojot Latvijas Televīzijas tiešraides skatītāju balsojuma rezultātus, aptaujā "Latvijas sirdsdziesma" uzvarējis Jānis Moisejs ar dziesmu "Mēnestiņš", informēja Latvijas Televīzijas (LTV) pārstāve Krista Luīze Priedīte.

Lai gan šogad nenotika ierastais brīvdabas koncerts, raidījuma un dziesmu aptaujas uzvarētāju varēja noteikt televīzijas tiešraidē, kurā viesojās arī maestro Raimonds Pauls.

Skatītāju balsojumā 15.vietā ierindojās Inetas Rudzītes un Ainara Bumbiera izpildītā dziesma "Maldu valstība", 14.vietā - grupas "Ducele" dziesma "Monika", 13.vietā - Signes Balteres un Ingusa Staško izpildītā kompozīcija "Rudens", 12.vietā - "Balto lāču" dziesma "Abi trīs", 11.vietā - Kaspara Markševica izpildītā "Acis mīlīgi kautrās".

Fināla 10.vietā ierindojās grupa "Klaidonis" ar dziesmu "Diena nāk", kuriem 9.vietā priekšā pasteidzās grupa "Zeļļi" ar kompozīciju "Kā rāma upe". 8.vietā skatītāji iebalsoja grupu "Zelta kniede" ar pozitīvo melodiju "Esmu laimīgs", 7.vietā - grupu "Miera vējos" ar dziesmu "Atverot debesis vaļā", bet 6.vietā - grupu "Galaktika" ar dziesmu "Lai mīlestības nepietrūkst".

Tālāk ar iegūto 5.vietu seko Jorena Šteinhauera dziesmiņa "Mans suns ir letiņš", bet 4.vietā - Ingas Rukas-Lazdiņas izpildītā "Trīs dzejnieku mīlas vārdi". Finālā godpilno trešo vietu ieguva Mārtiņš Ruskis ar dziesmu "Baltās rozes", bet otro - iemīļotā grupa "Rumbas kvartets" ar kompozīciju "Logā līkst ceriņi zili".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!