Foto: AP/Scanpix/LETA

"Disney" nācis klajā ar paziņojumu, ka vairākkārt pandēmijas dēļ pārceltās filmas "Mulana" pirmā parādīšanās uz lielajiem kino ekrāniem tiek atcelta, raksta CNN, taču tas nenozīmē, ka skatīšanās prieks interesentiem ies secen. To par 30 dolāriem (aptuveni 25 eiro) būs iespēja novērtēt maksas straumēšanas servisā "Disney Plus".

Jau iepriekš vēstījām par lielbudžeta filmas iznākšanas atlikšanu uz lielajiem ekrāniem. "Pēdējo mēnešu laikā kļuvis skaidrs, ka nekas nav akmenī kalts, kad domājam par to, kā filmas tiks izlaistas uz ekrāniem šajā globālajā veselības krīzē, un šodien tas nozīmē ieturēt pauzi attiecībā uz "Mulanas" klajā laišanas plāniem, mums vienlaikus izvērtējot to, kāds būtu visefektīvākais veids, lai šī filma nonāktu pie skatītājiem visā pasaulē," tika vēstīts studijas "Disney" preses pārstāvja paziņojumā jūlija beigās.

"Disney" pārstāvis Bobs Čapeks skaidrojis, ka jaunais koronavīruss piespiedis uzņēmumu meklēt alternatīvas pieejas, kas pēc iespējas veiksmīgāk apmierinātu skatītāja vēlmes un vajadzības. Jaunajā straumēšanas servisā 1988. gada klasika jaunā veidolā būs skatāma no 4. septembra, papildus standarta abonēšanas maksai iegādājoties iespēju lūkot tieši "Mulanu".

Taču, kā raksta "Variety", teritorijās, kur "Disney Plus" nav pieejams, "Mulana" tieši tajā pašā laikā parādīsies arī uz kinoteātru ekrāniem. Protams, tas attiecināms uz valstīm un vietām, kur kinoteātri šobrīd ir atvērti.

Šāds "Disney" lēmums Holivudas filmu industrijai ir liels jaunums, taču tikai ar laiku būs iespējams konstatēt, kādus sekas šāds solis atstās uz kinoteātru darbu. Lai gan pagaidām Čapeks lēmumu par "Mulana" pārraidīšanu "Disney Plus" platformā sauc par vienreizēju eksperimentu, kompānija ar interesi lūkojas nākotnē, kad būs iespēja analizēt pārdošanas rezultātus skaitļos.

"Mulan" pirmizrāde bija plānota jau šī gada martā, taču koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 dēļ to pārcēla uz 21. augustu. Jūlija beigās tapa zināms, ka arī šī parādīšanās uz kinoteātru ekrāniem nenotiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!