Foto: DELFI

Pēc Dailes teātra direktora un mākslinieciskās padomes īstenotās štata tīrīšanas kolektīvā bez darba palikusi arī aktrise Aija Dzērve. Viņa pirmoreiz publiski izteikusies par notikušo.

Aija Dzērve no darba Dailes teātrī tika atbrīvota koronavīrusa pandēmijas laikā un, kā saka pati, tas noticis "nekorekti un negaidīti", šonedēļ vēsta izdevums "Privātā Dzīve", kuram aktrise pirmoreiz pastāstījusi par notikušo.

Dzērve Dailes teātrī nostrādājusi apmēram 20 gadus, taču līgums ar viņu nav pagarināts. Tā noticis arī ar vairākiem citiem aktieriem, tostarp Ivaru Auziņu, par kura sajūtām portāls "Delfi" vēstīja pagājušajā nedēļā.

Sarunā ar "Privāto Dzīvi" Aija pauž, ka šobrīd esot pat grūti saprast, kuri kolēģi teātrī ir savējie, kuri nav. "Īpaši nepatīkamu šo lietu padara tas, ka teātra direktors Juris Žagars vēl nesen bija viens no aktieriem," viņa teic, skaidrojot, ka līdz šim – kad abi bijuši aktieru statusā – attiecības starp viņiem bijušas cieņpilnas un labas.

"Stāsts ir par cilvēku un viņam doto varu," uzskata Dzērve.

Viņai tāpat kā Auziņam paziņojums par darba attiecību pārtraukšanu tika pateikts telefoniski. Juris Žagars žurnālam skaidro: "Tas bija Covid-19 karstākais laiks – aprīlis, un teātrī pēc reglamenta drīkstēja ierasties tikai darbinieki, kas nevarēja strādāt attālināti. Loģiski, ka aicināt aktieri pie sevis, lai tikai runātu par vienošanās noteikumiem, nav pareizi. Tad droši vien tagad man pārmestu, ka es bez vajadzības esmu pakļāvis viņus riskam. Tūlīt pēc telefonsarunas visiem tika nosūtīti e-pasti ar piedāvājumu, vēlāk arī oficiāli dokumenti," viņš saka, piebilstot, ka pēc tam nevienam neesot atteikta tikšanās arī klātienē.

Šādu iespēju izmantojis Mārtiņš Počs, kurš arī piekritis palikt Dailes teātra ārštatā. Pārrunas klātnienē notikušas arī ar Ivaru Auziņu, un tobrīd viņš nekādas pretenzijas neesot cēlis.

Vienlaikus viņš saprot bijušo kolēģu sašutumu, ko Žagars sauc par normālu reakciju brīdī, kad emocijas ņem virsroku.

"Delfi" jau vēstīja, ka, uzsākot teātra 100. sezonu, no darba štatā atbrīvoti Ivars Auziņš, Aija Dzērve, Mārtiņš Počs, Kaspars Zāle un Sarmīte Rubule.

Vienlaikus darbu Dailē uzsāks aktieri Imants Strads, Kārlis Avots un Toms Veličko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!